Β. Μαρκής: Η απόφαση για τον νόμο Παππά θα έπρεπε να είχε εκδοθεί εδώ και καιρό

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 13:39
UPD:13:43
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κ. Μαρκής ανέφερε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ήταν ανέκαθεν δικαστήριο που αντιμετωπίζονταν θετικά και είχε μία αίγλη και δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα τελευταία φαινόμενα.

A- A A+

Για λάθος χειρισμό της υπόθεσης από την αρχή στο ζήτημα της συτναγματικότητα ή μη του νόμου Παππά κάνει λόγο ο επίτιμος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Βασίλης Μαρκής, εκτιμώντας ότι μία τόσο σοβαρή απόφαση θα έπρεπε να έχει ήδη εκδοθεί εδώ και καιρό.

Μιλώντας στον Αlpha 989 ο κ. Μαρκής ανέφερε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ήταν ανέκαθεν δικαστήριο που αντιμετωπίζονταν θετικά και είχε μία αίγλη και δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα τελευταία φαινόμενα.

Απέρριψε την επίκληση της περιρρέουσας ατμόσφαιρας ως λόγο για μη απόφανση του Ανώτατου Δικαστηρίου. «Αυτά είναι ανησυχητικά και απαράδεκτα πράγματα. Αλίμονο αν, κάθε φορά που δημιουργείται κάποιο κλίμα στην κοινωνία ή υπάρχουν δηλώσεις ή αντίθετες απόψεις, βγαίνει ο δικαστής επισήμως και λέει «δεν μπορώ να δικάσω γιατί το θέλω ήρεμο το κλίμα για να δικάσω» είπε.

Αναφορικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους δικαστές εκτίμησε ότι θα έπρεπε να γινόταν σήμερα, «κανείς δεν θα έχανε αν γινόταν σε 15 μέρες» σημείωσε.

Σημείωσε ότι θα ήταν προτιμότερο να είχε αναβληθεί.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να αφορά η συνάντηση στη συνταγματική αναθεώρηση- είπε πως «συνταγματικά, στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης δεν φαίνεται να έχουν οποιονδήποτε ρόλο οι πρόεδροι των δικαστηρίων. Αν το θέμα είναι αυτό, γιατί σε αυτούς που κλήθηκαν στη συνάντηση αυτή δεν περιλαμβάνεται και ο εισαγγελέας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή