Βολές Ν. Σακελλαρίου κατά όσων να διαταράσσουν το κλίμα ενότητας στο ΣτΕ

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 11:38
UPD:12:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/SIMELA PANTZARTZI

Ο Πρωθυπουργός υποδέχεται τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκο Σακελλαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

A- A A+

Τα περί πολιτικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης αρνήθηκε κατηγορηματικά ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου, μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να αναβάλει τη διάσκεψη του Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες και παράλληλα άφησε αιχμές κατά των δύο δικαστών που παραιτήθηκαν από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ. 

ΕΡΤ1

«Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποιήσεως πολιτικών επιδιώξεων», είπε χαρακτηριστικά εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να επιτελέσουμε το υπηρεσιακό μας καθηκον σε ένα κλιμα ενότητας και ηρεμίας». 

Αναφορικά με τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ παρατήρησε ότι «όσοι επιχειρούν να διαταράξουν το κλίμα ενότητας και ηρεμίας το οποίο επικρατεί στο δικαστήριο, προσφέρουν κακή υπηρεσία και βλάπτουν τη δικαιοσύνη σε μία καίριας σημασίας περίοδο». 

«Αυτοί οι οποίοι πράττουν αυτά είναι οι ελάχιστοι, μια μειοψηφία η οποία προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία στο κλίμα ενός ανώτατου δικαστηρίου», συμπλήρωσε.

Απαντώντας στην κριτική που του ασκείται για την απόφασή του να αναβάλει «λόγω κλίματος» τη διάσκεψη του δικαστηρίου -στην οποία θα συζητούνταν οι αγωγές για τις τηλεοπτικές άδειες- υπογράμμισε: «Έχω μια ευθύνη, να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονές της διασκέψεως,  να καθίσουν ήρεμοι σε ένα τραπέζι να πάρουν μια απόφαση». «Εγώ», πρόσθεσε, «αυτά τα τίμια πράγματα ξέρω. Και πηγαίνω σπίτι μου και κοιμάμαι ήσυχος, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου».

Ερωτηθείς πότε θα συγκαλέσει τη διάσκεψη του ΣτΕ για το διαγωνισμό, απάντησε ότι δεν θα εξαγγείλει «πότε θα κάνει διάσκεψη μιας υποθέσεως» και πρόσθεσε ότι το εν λόγω ζήτημα είναι μια σοβαρή υπόθεση, αλλά όχι η «μόνη σοβαρή υπόθεση» που διαχειρίζεται το δικαστήριο. 

Τέλος, τόνισε ότι μέχρι τώρα το Δικαστήριο έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο και πως έδωσε μάχη ώστε να μη μειωθούν οι συντάξεις. «Καθήκον των δικαστών είναι να πιάσουμε τον σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας, ώστε να δώσουμε μια ώθηση προς τα μπρος», πρόσθεσε. 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή