Μητροπολίτης Δωδώνης: Βεβαίως συμφέρει την Εκκλησία ο χωρισμός

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 10:38
UPD:10:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος Συνετός.

A- A A+

«Βεβαίως συμφέρει την Εκκλησία ο χωρισμός. Εμείς περιμένουμε πότε θα το κάνουν αυτοί, αλλά δεν το κάνουν», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος Συνετός.

Όπως είπε, επί του μακαριστού αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου είχε ζητήσει κατά τη Σύνοδο της Ιεραρχίας να ζητήσει η Εκκλησία τον χωρισμό από το κράτος «για να δω ποια Πολιτεία θα το δεχτεί. Να απελευθερώσει την Εκκλησία από τους νόμους του κράτους».

«Πώς θα γίνει ένας παπάς, το λέει ο νόμος. Πώς θα διοριστεί ο παπάς το λέει ο νόμος. Πώς θα τιμωρηθεί ο παπάς το λέει ο νόμος. Θα μας δώσουν αυτή τη χαρά της ελευθερίας; Αποκλείεται», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Εάν γίνεται συνδυασμός με το οικονομικό μέρος, δηλαδή των μισθό των παπάδων, απαντώ. Πρώτον, σε όλο τον κόσμο πληρώνονται οι παπάδες από το κράτος. Αν δεν μας χρειάζονται, είναι πάρα πολύ εύκολο να πούνε στο πρόγραμμά τους ότι εμείς δεν θα δώσουμε τον μισθό. Να μας δώσουν πίσω την περιουσία γιατί υπάρχει υπογραφή σύμβασης. Υπάρχει σύμβαση. Δώσαμε εκατομμύρια στρέμματα για να πληρώνονται οι παπάδες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή