Ιερώνυμος: Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις

Προς εκτόνωση η κρίση στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 21:33
UPD:22:30
Γ.Τ. Πρωθυπουργού /Andrea Bonetti

Ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι τα βιβλία των θρησκευτικών δεν έχουν αλλάξει και θα χρησιμοποιηθούν, μέχρι τη δημιουργία νέων.

A- A A+

Προς εκτόνωση φαίνεται πως βαίνει η κρίση στις σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία, μετά από τη σχεδόν δίωρη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και αντιπροσωπεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη και των υπουργών Παιδείας, Νίκου Φίλη, και Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις, ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το πέρας της συνάντησης, ενώ πρόσθεσε ότι συνεχίζεται ο διάλογος για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι τα Θρησκευτικά θα συνεχίσουν να διδάσκονται με τα παλιά βιβλία, μέχρι να γραφτούν νέα έπειτα από συνεννόηση και διάλογο ανάμεσα στην Εκκλησία και την πολιτεία.

Τον αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο μητροπολιτης Σπάρτης Ευστάθιος, Μεσογαίας Νικόλαος και Φθιώτιδος Νικόλος καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος Θ. Παπαγεωργίου.

Μαξίμου: Αποκαταστάθηκαν εκατέρωθεν παρεξηγήσεις

Σε ενημερωτικό του σημείωμα, το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε ότι κατά τη συνάντηση «υπήρξε γόνιμος και παραγωγικός διάλογος και αποκαταστάθηκαν εκατέρωθεν παρεξηγήσεις, ως ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της συνεννόησης ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία. Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση, ο διάλογος να συνεχιστεί».

Ν. Φίλης: Τα νέα προγράμματα θα εφαρμοστούν

Τα νέα προγράμματα θα εφαρμοστούν κανονικά, με τα παλιά βιβλία που έχουν ήδη διανεμηθεί, σημείωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, κάνοντας λόγο για «πολύ καλό κλίμα» στη συνάντηση.

Ο κ. Φίλης συμπλήρωσε ότι είναι ευθύνη της πολιτείας η εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών, διευκρινίζοντας ότι θα αξιολογηθούν εκ νέου στο τέλος του σχολικού έτους.

Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση δεν έχει δογματική αντίληψη και επιθυμεί τον διάλογο, ο οποίος και θα συνεχιστεί.

Π. Καμμένος: Εκκλησία και πολιτεία προχωρούν ενωμένες

Η Εκκλησία και η πολιτεία προχωρούν ενωμένες μέσα στο πνεύμα του διαλόγου και της Ορθοδοξίας, ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, χαρακτηρίζοντας πολύ γόνιμο τον διάλογο.

Όπως είπε, εξετάστηκαν όλα τα θέματα, διευκρινίστηκαν παρεξηγήσεις από το παρελθόν και ο διάλογος συνεχίζεται.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή