UEFA: Η EPFL αντιδρά στις αλλαγές στο Champions League

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 16:48
UPD:16:49
REUTERS/Sergio Perez
A- A A+

Σθεναρή αντίσταση είναι αποφασισμένη να προβάλει η Ένωση των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Λιγκών (EPFL) για να μην ισχύσουν οι αλλαγές στο Champions League, που ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο από την UEFA.

Casus belli αποτελεί η αιφνιδιαστική απόφαση της (χωρίς πρόεδρο τότε) Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να εγγυηθεί από τέσσερις θέσεις στους ομίλους στις τέσσερις ισχυρότερες ευρωπαϊκές χώρες, ξεκινώντας από το 2018.

Μια απόφαση που προκάλεσε σάλο και πολλές αντιδράσεις ακόμη και από Λίγκες που ευνοούνται από αυτή την απόφαση, όπως η ισπανική και η αγγλική, αφού εκτίμηση όλων είναι ότι αυτό αποτελεί βήμα στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός «κλειστού» Champions League.

«Υπήρξε ένα κενό στην ηγεσία της UEFA και νομίζω ότι οι μεγάλοι σύλλογοι το εκμεταλλεύτηκαν και οδήγησαν σε αυτό το χάλι. Θέτουν τις προϋποθέσεις για μία ιδιωτική κλειστή λίγκα στο μέλλον, κι αυτό το ρίσκο είναι πιο επικίνδυνο από τις ίδιες αλλαγές», δήλωσε ο πρόεδρος της EPFL, Λαρς-Κρίστερ Όλσον.

Ο Όλσον αναγνώρισε πάντως ότι χρειάζονται αλλαγές στις διασυλλογικές διοργανώσεις της ευρωπαϊκής ηπείρου, καθώς και λόγο των μεγάλων συλλόγων, πρόσθεσε όμως ότι πρώτο μέτρο αντίδρασης, αν οι αλλαγές επικυρωθούν, θα είναι η διεξαγωγή αγώνων στις Εθνικές Λίγκες τις ίδιες ώρες με εκείνους στο Champions League.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις