Ο στρατηγός Οζκιόκ για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2005 13:09
A- A A+

«Στη διαδικασία προς την Ε.Ε. θα υποστούμε ταχεία αλλαγή, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συμπορευτούν στην ταχεία αυτή αλλαγή», επισημαίνει σε συνέντευξή του ο αρχηγός του τουρκικού γενικού Επιτελείου στρατηγός Χιλμί Οζκιόκ.

«Η ένταξη στην Ε.Ε. αποτελεί πολιτική του κράτους και στηρίζεται από το 75% του λαού μας». Η Τουρκία, «παρά τις δυσκολίες, παίζοντας καλά τα δικά της χαρτιά, κατόρθωσε να εξασφαλίσει ημερομηνία στη συνάντηση Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου», και πλέον «εισήλθαμε σε μια νέα και δύσκολη περίοδο που θα διαρκέσει αρκετό χρόνο», εκτιμά ο τούρκος στρατηγός.

Ο στρατηγός Οζκιόκ υπογραμμίζει ακόμη ότι στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται, αλλάζουν και οι αντιλήψεις για τους κινδύνους και τις απειλές για την ασφάλεια της Τουρκίας. «Ενώ στο παρελθόν η Τουρκία ήταν αντιμέτωπη μόνο με συμμετρικές απειλές, σήμερα οι κίνδυνοι και οι απειλές επεκτάθηκαν στις ασύμμετρες απειλές», σημειώνει, κατονομάζοντας ως κινδύνους και απειλές «τις διαμελιστικές και οπισθοδρομικές δραστηριότητες (Κούρδοι, ισλαμιστές), τη διεθνή τρομοκρατία, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και τον αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης».

Πηγή Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή