Προς μετωπική σύγκρουση κυβέρνηση - Ν.Δ.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 11:53
UPD:12:26
INTIME NEWS/INTIMEnews

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθούν «απέναντι» ο ένας άλλον για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή με αφορμή αφενός τη συζήτηση, σήμερα και αύριο, του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, αφετέρου την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, την Τετάρτη, για την Παιδεία, που έχει ζητήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθούν «απέναντι» ο ένας άλλον για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα.

Από τη συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή έχει ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, με δεδομένη και τη δήλωση προ ημερών του υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ ότι οι ΑΝΕΛ στην κόντρα Φίλη – Ιερώνυμου είναι στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και φυσικά τη συνάντηση του κ. Καμμένου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πριν από την πραγματοποίηση της συζήτησης.

Ανάλογο βέβαια ενδιαφέρον εμφανίζει και η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές κυρίως του ΠΑΣΟΚ αλλά και των υπολοίπων κομμάτων -πλην βεβαίως της Χρυσής Αυγής- στο θέμα των αλλαγών στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Οι εξελίξεις κορυφώνονται την Πέμπτη με τη συνεδρίαση του Euro Working Group, τα μέλη του οποίου αναμένεται να τοποθετηθούν για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ., ενώ την Παρασκευή συνέρχεται το Συμβούλιο της Επικρατείας που θα αποφασίσει για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σήμερα πάντως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση – απολογισμό του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη για τη διετία του στο Στρασβούργο. Μια εκδήλωση στην οποία αναμένεται να δώσει το «παρών» πλήθος υπουργών και στελεχών του κόμματος και την οποία πολλοί συνδέουν και με το επικείμενο συνέδριο του κόμματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή