Super League: Η Ξάνθη άντεξε στην Τούμπα (0-0), «αυτόχειρας» ο ΠΑΟΚ

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 18:02
UPD:18:04
MotionTeam
A- A A+

Ο ΠΑΟΚ... «ντύθηκε» Παναθηναϊκός και χάνοντας πλήθος ευκαιριών έμεινε στο 0-0 με την Ξάνθη στην Τούμπα χάνοντας τους πρώτους βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα, ακριβώς όπως και οι «πράσινοι» χθες στο Αγρίνιο, την ώρα που η ομάδα της Θράκης κατάκτησε τον πρώτο βαθμό της.

Ο ΠΑΟΚ έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι στο πρώτο εικοσάλεπτο, διάστημα στο οποίο έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Κουλούρη στο 9ο λεπτό: Ο Ροντρίγκες έβγαλε με ωραία πάσα το νεαρό επιθετικό απέναντι στον Ζίφκοβιτς, ο οποίος απέκρουσε με τα πόδια κι ενώ ο Κουλούρης είχε την εναλλακτική του Τζάλμα Κάμπος, αλλά δεν του πέρασε την μπάλα.

Στη συνέχεια οι Ακρίτες κατόρθωσαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, κρατώντας τους παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς μακριά από την περιοχή τους, που δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου 45λεπτου, αν και στις καθυστερήσεις ο Ροντρίγκες υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφ σάιντ, ενώ έφευγε στην αντεπίθεση.

Ο «Δικέφαλος» έγινε πολύ πιο πιεστικός στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, διάστημα το οποίο φανέρωσε για τρίτο κατά σειρά παιχνίδι το πρόβλημά του στο σκοράρισμα, καθώς για άλλη μια αφορά χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες.

Στο 50΄ ο Πέλκας γύρισε στο σημείο του πέναλτι αλλά ο επερχόμενος Κάμπος αστόχησε ελάχιστα. Στο 61΄, από λάθος του Τσίμιροτ, ο Καμαρά έκλεψε την μπάλα, βρήκε τον Λάζιτς ο οποίος τη γύρισε στον Νιέτο, αλλά το σουτ του Ισπανού έφυγε λίγο άουτ. 

Στο 69΄ η Ξάνθη έμεινε με δέκα λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λάζιτς, που άπλωσε τους αγκώνες και βρήκε τον Τζαβέλα, ενώ στο 71΄ ο Πέλκας και πάλι «έστρωσε» στον Ροντρίγκες, αλλά κι εκείνος αστόχησε, ενώ το ίδιο συνέβη με τον ίδιο παίκτη στο 82΄, όταν ο Αθανασιάδης τον βρήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Το... αποκορύφωμα του άγχους και της ανικανότητας των γηπεδούχων να σκοράρουν φανερώθηκε σε όλο το... μεγαλείο του στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων: η μπάλα πέρασε από λάθος αμυντικού της Ξάνθης στα αριστερά, ο Τιάμ μπήκε στην περιοχή αλλά αντί να ψάξει την πάσα σούταρε από πλάγια, ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε και ο επερχόμενος Ροντρίγκες, μόνος με το τέρμα, μπερδεύτηκε, έπεσε και η μπάλα αποκρούστηκε σε κόρνερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις