Δημοκρατική Συμπαράταξη: Καταδικάζουν τους συνταξιούχους στα συσσίτια

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 13:46
UPD:13:48
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

A- A A+

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταστρέφει τα ασφαλιστικά Ταμεία και καταδικάζει τους συνταξιούχους στη μιζέρια και στα συσσίτια» τονίζει η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε ανακοίνωσή της.

Όπως επισημαίνει η κ. Χριστοφιλοπούλου «το τεράστιο έλλειμμα ύψους 4 δις. ευρώ που αναμένεται να παρουσιάζει το ασφαλιστικό σύστημα έως το τέλος τους έτους σύμφωνα με τον Καθηγητή Σ. Ρομπόλη αποδεικνύει περίτρανα ότι οι θυσίες των συνταξιούχων πέφτουν σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο».

«Η αδυναμία του ΙΚΑ να καταβάλει τις συντάξεις του επόμενου μήνα και η αναζήτηση σανίδας σωτηρίας από το ΑΚΑΓΕ καθιστά τους νέους εργαζόμενους ομήρους ενός ασφαλιστικού συστήματος το οποίο τροφοδοτούν χωρίς να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητά του, σημειώνει, προσθέτοντας παράλληλα ότι «140.000 νέοι συνταξιούχοι θα υποστούν ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεών τους».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου κατηγορεί τέλος την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να κουκουλώσει το πρόβλημα αντί να το αντιμετωπίσει» επαληθεύοντας τη ρήση «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή