Τραμπ: Ο Λευκός Οίκος υποβαθμίζει την απειλή του Ισλαμικού Κράτους

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 16:42
UPD:16:58
REUTERS/MIKE SEGAR
A- A A+

Ο Λευκός Οίκος υποβαθμίζει την απειλή που αποτελεί για τις ΗΠΑ το Ισλαμικό Κράτος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Τραμπ, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, έχει κατηγορήσει πολλάκις τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον ως «συνιδρυτές» του Ισλαμικού Κράτους, λόγω της ενθάρρυνσης της αλλαγής καθεστώτων στον μουσουλμανικό κόσμο από πλευράς τους, ειδικά την περίοδο της «Αραβικής Άνοιξης».

«Το να απομειώνει κανείς την απειλή που αποτελεί το Ισλαμικό Κράτος, όπως κάνει η κυβέρνηση Ομπάμα, μας θέτει όλους σε κίνδυνο και μας υπενθυμίζει ότι χρειαζόμαστε νέα ηγεσία στη μάχη ενάντια στο ριζοσπαστικό Ισλάμ», ανέφερε ο εκπρόσωπος του κ. Τραμπ, Τζέισον Μίλερ.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την επίθεση με βόμβα στο Τσέλσι της Νέας Υόρκης, από την οποία τραυματίστηκαν 29 άνθρωποι, ενώ έξι εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν στο Ελίζαμπεθ του Νιου Τζέρσεϊ, όπου το Σάββατο είχε εκραγεί αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή