Reuters: Η Ινδονησία ετοιμάζεται να «κυνηγήσει» τη Google για φορολογικά θέματα

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 21:52
UPD:21:52
REUTERS/© Aly Song / Reuters
A- A A+

Η Ινδονησία ετοιμάζεται να «κυνηγήσει» τη Google για πέντε έτη καθυστερούμενων φόρων, και ο διαδικτυακός κολοσσός θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση να πρέπει να πληρώσει πάνω από 400 εκατ. για το 2015 και μόνο, εάν βρεθεί ότι απέφευγε τις πληρωμές, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των φορολογικών αρχών της χώρας.

Ο Μοχάμαντ Χανίφ, επικεφαλής του κλάδου ειδικών υποθέσεων της εφορίας, είπε στο Reuters πως ερευνητές πήγαν στα τοπικά γραφεία της Google τη Δευτέρα. Σύμφωνα με την υπηρεσία, η PT Google Indonedia πλήρωσε κάτω από το 0,1% των συνολικών φόρων εισοδήματος και προστιθέμενης αξίας που όφειλε το περασμένο έτος.

Η Google Indonesia, απαντώντας, αρκέστηκε να επαναλάβει μια ανακοίνωση στην οποία είχε προβεί πέρυσι, όπου αναφερόταν ότι συνεχίζεται να συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές και έχει πληρώσει όλους τους φόρους που έπρεπε.

Εάν βρεθεί ένοχη, στη Google θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο ύψους μέχρι και τέσσερις φορές το ποσό που οφείλει, δηλαδή 5,5 τρισ. ρουπίες (418 εκατ. δολάρια) για το 2015, σύμφωνα με τον Χανίφ- που δεν προέβη σε εκτίμηση για το σύνολο της πενταετίας.

Προτεινόμενα για εσάς