Το Λος Άντζελες η τελευταία μεγάλη πόλη που δεσμεύεται για 100% ανανεώσιμη ενέργεια

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 10:58
UPD:10:58
REUTERS/LUCY NICHOLSON

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο εξουσιοδότησε το Τμήμα Νερού και Ενέργειας του Λος Άντζελες (LADWP) να αναπτύξει ένα σχέδιο για την παροχή ενέργειας 100% από ανανεώσιμες πηγές.

A- A A+

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Λος Άντζελες αποφάσισε την Παρασκευή την έγκριση του σχεδίου για τη λειτουργία της πόλης με καθαρή ενέργεια και μόνο.

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο εξουσιοδότησε το Τμήμα Νερού και Ενέργειας του Λος Άντζελες (LADWP) να αναπτύξει ένα σχέδιο για την παροχή ενέργειας 100% από ανανεώσιμες πηγές.

Στην πρόταση, που πέρασε ομόφωνα με ψήφους 12-0 και τρεις απόντες, τα μέλη του συμβουλίου Πολ Κρεκοριάν και Μάικ Μπόνιν αναφέρουν ότι «η πόλη έχει τη δυνατότητα να αναδιαμορφώσει τη λειτουργία της με τρόπο που αναγνωρίζει τις δυνατότητες για ένα μέλλον χωρίς ορυκτά καύσιμα, επιδεικνύει παγκόσμια πρωτοπορία στη δέσμευση για καθαρή ενέργεια, και προστατεύει τους δημότες από την αύξηση του κόστους των καυσίμων άνθρακα».

Πριν από την ψηφοφορία, ο Κρεκοριάν συνέκρινε τις τωρινές προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, με τις αντίστοιχες προσπάθειες του Λος Άντζελες να μειώσει το νέφος όταν ήταν παιδί τη δεκαετία του 1970.

Προηγούμενες προσπάθειες της πόλης του Λος Άντζελες για την καταπολέμηση της κλιματικής περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μετάβαση σε φωτισμό LED, τον καθαρισμό του λιμανιού, την επέκταση της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων, την επένδυση στην αποδοτικότητα και τη δέσμευση για την εξάλειψη της χρήσης άνθρακα για ηλεκτρική ενέργεια ως το 2025.

Το LADWP τώρα θα αναλάβει επίσημα το έργο, σε συνεργασία με το υπουργείο Ενέργειας, τοπικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και ρυθμιστικές αρχές, καθώς και τα πανεπιστήμια της περιοχής.

«Η υπερθέρμανση του πλανήτη συμβαίνει με πολύ γρήγορο ρυθμό. Μέρος της περιοχής που αντιπροσωπεύω θα βρίσκεται κάτω από το νερό μέχρι το τέλος του αιώνα, αν δεν μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου», δήλωσε με τη σειρά του το μέλος του συμβουλίου Μπόνιν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή