Κυρ. Μητσοτάκης: Στέρεο το σχεδιο της ΝΔ για τη φορολογία

«Η κυβέρνηση υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς»
Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016 15:10
UPD:16:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

«Ζητούμε εκλογές επιτακτικά, γιατί η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο», ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

A- A A+

Η Νέα Δημοκρατία, αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση, θα βγάλει τη χώρα από τον φαύλο κύκλο μετριότητας και ηττοπάθειας, τόνισε κατά τη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε «επιτακτικά» εκλογές ώστε η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα να εγκαταλείψει την εξουσία.

Ένας τρόπος υπάρχει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, με τις εκλογές, τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.. «Πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, όχι μόνο γα την οικονομία, αλλά γιατί υπονομεύει τους ίδιους τους δημοκρατικούς θεσμούς», πρόσθεσε, για να συμπληρώσει ότι έχει στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, καταγγέλλοντας ότι το κοινοβούλιο λειτουργεί στα όρια της συνταγματικότητας.

«Οι εκλογές έχουν ένα κόστος αλλά η παραμονή της κυβέρνησης είναι ακόμη πιο ακριβή», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όχι» σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

ΕΡΤ

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκεται να υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο, ωστόσο ανέφερε ότι ο καλός και εργατικός δημόσιος υπάλληλος όχι απλώς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αντίθετα έχει κάθε λόγο να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις και την αξιολόγηση.

«Αγωνίστηκα να επιβάλλω την έννοια της αξιολόγησης, που πρωτίστως είναι εργαλείο επιβράβευσης των καλών δημόσιων υπαλλήλων. Χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση του προσωπικού και αναφέρομαι στην ανάγκη κινητικότητας», είπε συγκεκριμένα.

Τηλεοπτικές άδειες: «Μετά τον σανό ήρθαν τα βοσκοτόπια»

ΕΡΤ

Όσα ακούμε γύρω από το ζήτημα των υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν τραγικά, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Περάσαμε από τον σανό στα βοσκοτόπια. Είναι ζήτημα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να καλέσει τους υπερθεματιστές και να ελέγξει το πόθεν έσχες τους. Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία νέων "τριγώνων διαπλοκής" και στην εποχή Κοσκωτά - Τράπεζας Κρήτης», ξεκαθάρισε.

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει ήδη απαξιωθεί στα μάτια των Ελλήνων πολιτών, εκτίμησε, ενώ επανέλαβε ότι ο νόμος του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για το τηλεοπτικό τοπίο είναι αντισυνταγματικός.

«Θα επιστρέψουμε την αρμοδιότητα για τις άδειες στο ΕΣΡ και δεν πρόκειται να υπάρξει όριο στον αριθμό των αδειών. Το ολιγοπώλειο έχει μέσα του το σπέρμα της διαπλοκής», κατέληξε.

«Ρατσισμός και ξενοφοβία δεν χωρούν στη Ν.Δ.»

Δεν επιτρέπω φωνές ρατσισμού και ξενοφοβίας στη Νέα Δημοκρατία, είπε σε έντονο τόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το ζήτημα του Ωραιόκαστρου. Κατηγόρησε ωστόσο την κυβέρνηση ότι είχε δεσμευθεί σε εθνική γραμμή διαχωρισμού προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, με κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για τους δεύτερους, καθώς και κατανομή των προσφύγων αναλογικά σε όλη την επικράτεια της χώρας, τίποτε από τα οποία δεν έχει γίνει.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε, όπως είπε χαρακτηριστικά, με «ένα ξερό "όχι"» σε οποιαδήποτε σχέση του κόμματός του με τη Χρυσή Αυγή και σε οποιαδήποτε σκέψη για συνεργασία με τον συγκεκριμένο χώρο.

«Η ατζέντα νόμου και τάξης δεν είναι δεξιά, αλλά κοινή λογική»

Σε ό,τι αφορά το «άβατο των Εξαρχείων», ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ατζέντα «νόμος και τάξη» δεν είναι μια δεξιά ατζέντα, αλλά μια ατζέντα κοινής λογικής.

«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας και οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα επιχειρησιακής ανεπέρκειας της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά ζήτημα πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία «δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί με τους διάφορους μπαχαλάκηδες».

«Εάν υπάρχει απόστημα στην Attica Bank, να σπάσει»

ΕΡΤ

Σε ερώτηση για τα ζητήματα που εγείρονται το τελευταίο διάστημα γύρω από την Attica Bankμ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι «βεβαίως και πρέπει να υπάρχουν και μη συστημικές τράπεζες, ωστόσο, η Τράπεζα Αττικής πιστεύουμε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο συναλλαγών που πρέπει να ελεγχθούν.

»Ερωτηματικά για δάνεια με μη τραπεζικά κριτήρια δεν πρέπει να υπάρχουν. Περιβάλλω με εμπιστοσύνη τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και, εάν υπάρχει απόστημα στην περίπτωση της Τράπεζας Αττικής, να σπάσει και να σπάσει το συντομότερο δυνατόν», υπογράμμισε.

«Οποιαδήποτε άμεση ή εμμεση παρέμβαση στο έργο του κεντρικού τραπεζίτη είναι απαράδεκτη και κατακριτέα και θα στηλιτεύεται από τη Ν.Δ.», κατέληξε ο πρόεδρος του κόμματος.

«Το θέμα Γεωργίου - ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στη Δικαιοσύνη»

Το θέμα του Ανδρέα Γεωργίου βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο, είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς για την υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι το 2009 ο Κώστας Καραμανλής ζητούσε εθνική συνεννόηση, ενώ λίγο καιρό μετά ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδιζε τις εκλογές με το «λεφτά υπάρχουν», ωστόσο οκτώ μήνες μετά μπήκαμε στο πρώτο πρόγραμμα στήριξης.

«Λόγω καθυστερήσεων δεν έχουν εισπραχθεί 2,8 δισ. ευρώ»

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο επικεφαλής της Ν.Δ. είπε ότι, ενώ ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το τρίτο πρόγραμμα, καθυστέρησε οκτώ μήνες να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση, με αποτέλεσμα τον "κόφτη".

«Υπάρχουν 2,8 δισ. ευρώ που δεν έχουν ακόμα εκταμιευθεί λόγω των καθυστερήσεων», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε την απορία του για την καθυστέρηση.

«Και σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα αναζητήσω συμμαχίες»

Ερωτηθείς για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είπε ότι δεν βιάζεται εκείνος για εκλογές, αλλά το 85% των πολιτών.

Τόνισε ακόμη ότι και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, θα αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες για να προχωρήσει ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό έργο.

«Θα καθόμουν στο ίδιο τραπέζι με τον Αλ. Τσίπρα για το χρέος»

Το πρόγραμμα της Ν.Δ. δεν είναι στον αέρα, μίλησα για περικοπές φορολογικών συντελεστών με παράλληλη περικοπή δαπανών, δήλωσε εξάλλου ο πρόεδρος της.

Ερωτηθείς για τη μείωση των πλεονασμάτων, υπενθύμισε ότι πρώτος ο ίδιος έθεσε το θέμα, ακολούθησε ο Γιάννης Στουρνάρας και στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας, όμως «ο Πρωθυπουργός δεν είναι αξιόπιστος και δεν μπορεί να το διαπραγματευτεί με τους εταίρους», τόνισε.

Για το χρέος είπε ότι πράγματι χρειάζεται διευθέτηση αλλά να προηγηθούν άλλα πράγματα, ενώ ερωτηθείς εάν θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα για τη διευθέτηση του, απάντησε θετικά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή