LIVE: Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016 13:00
Updated:15:28
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης λεπτό προς λεπτό.

15:28Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Το τρίτο μέρος της συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην 81η ΔΕΘ.

ΕΡΤ
15:27Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην 81η ΔΕΘ.

ΕΡΤ
15:10Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου δύο ώρες η συνέντευξη Τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

15:01Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
15:01Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή: Σας απαντώ με ένα ξερό όχι.

15:01Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

14:59Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Για το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών, δεν έχω συναντήσει αγρότες που να ζητούν να μη φορολογούνται. Το θέμα είναι κατά πόσο ο τριπλός συνδυασμός εισφορών, φορολογίας και κόστους παραγωγής καθιστά βιώσιμη την αγροτική δραστηριότητα.

14:58Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για ιδιωτικοποιήσεις, διαγωνισμούς με ένα-μοναδικό υποψήφιο, μονοπώλια: Προφανώς είναι καλό να υπάρχει ανταγωνισμός. Όσο καλύτερο το κλίμα στη χώρα, τόσο περισσότεροι επενδυτές - Το ζήτημα του ΟΠΑΠ για εμάς έχει κλείσει. 

14:54Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για τον ΦΠΑ: Η συνολική επιβάρυνση για το καλάθι της νοικοκυράς, με βάση την πρόταση της Ν.Δ. για ΦΠΑ με χαμηλό συντελεστή 11% και υψηλό 22%, θα είναι θετική, δηλαδή θα δει ελάφρυνση στο συνολικό κόστος. Θα εξειδικεύσουμε περαιτέρω τις προτάσεις μας για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο είναι ειρωνικό να μας ασκεί κριτική γι' αυτό μια κυβέρνηση που αύξησε τον ΦΠΑ στο 24%.

14:53Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

14:52Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για προσφυγικό - Ωραιόκαστρο: Δεν με εκφράζουν οι δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου - Δεν ξέρω για συνάντηση (στελεχών της ΝΔ μαζί του) - Ξενοφοβία και ρατσισμός δεν χωρούν στη Ν.Δ. επί της αρχής. Είναι άλλο να κατακρίνουμε κάποιες δηλωσεις και άλλο να μας στερείται η δυνατότητα να ασκούμε κριτική για τη συνολική διαχείριση του προσφυγικού, όπου πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει οικτρά.

14:50Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για τον «οδικό χάρτη» στην οικονομία: Θα έπρεπε εδώ και μήνες η κυβέρνηση να έχει καταθέσει μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Καταλαβαίνω ότι έχουμε ένα δύσκολο διεθνές πεδίο. Το ζήτημα της ελάφρυνσης των πλεονασμάτων ακούγεται όλο και περισσότερο και όχι μόνο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ δύσκολο μία οικονομία με τα ελληνικά χαρακτηριστικά να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα για μία δεκαετία, υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων από μία υπερβολικά περιοριστική πολιτική. Αυτό το δέχονται σε ιδιωτικές συζητήσεις ακόμη και εκείνοι που δημοσίως μπορεί να λένε το αντίθετο.

14:46Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για αξιοπιστία δεσμεύσεών του: Παρουσιάσαμε στη ΔΕΘ όσο τον δυνατόν πιο συγκεκριμένα τις προτάσεις μας, περιόρισα τις δεσμεύσεις μου σε αυτά που με βεβαιότητα μπορούν να γίνουν ανεξαρτήτως της άποψης των θεσμών. Υπάρχει περιθώριο και για μονομερείς ενέργειες (αν διαφωνούν οι θεσμοί) - Δεν ξέρω πώς μπορώ να πείσω για την ειλικρίνειά μου, ξέρω όμως ότι είμαι ειλικρινής και πιστεύω πως οι πολίτες με τον ένα ή τον άλλον τρόπο θα το καταλάβουν. 

14:43Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για τις εργασιακές συμβάσεις: Είμαι υπέρμαχος των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Οι κοινωνικοί εταίροι έχουν επιδείξει ωριμότητα και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και να συζητούν αυτά τα ζητήματα. Δε θέλω να θυμίσω ποιος υποσχόταν κατώτατο μισθό 751 ευρώ. Δεν θεωρώ ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να ορίζεται νομοθετικά, αλλά με ελεύθερες διαπραγματεύσεις. Ο κατώτατος μισθός αποτυπώνει και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Ευελπιστώ ότι με την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από τον φαύλο κύκλο θα μπορέσουμε να κινηθούμε ανοδικά όσον αφορά στο επίπεδό του.

14:41Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Το πρώτο μέρος της συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην 81η ΔΕΘ.

ΕΡΤ
14:40Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για Παιδεία - μνημόνιο: Η μεταρρύθμιση στην παιδεία είναι η πιο σημαντική μεσομακροπρόθεσμη μεταρρύθμιση που πρέπει να κάνουμε. Η κυβέρνηση την οδηγεί στον κατήφορο - Αδιανόητη η υπονόμευση της ιδιωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - Χρειαζόμαστε καλύτερα σχολεία και πανεπιστήμια από αυτά που έχουμε - Θέλουμε μια παιδεία επίκεντρο και φυτώριο αριστείας, να μην ισοπεδώνει τα πράγματα προς τα κάτω. 

14:37Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Στην ομιλία μου στο συνέδριο της Ν.Δ., αναφέρθηκα σε όλους τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, με τον έναν (Κων. Μητσοτάκης) είναι κατανοητό ότι είναι ακόμη πιο εύκολο να επικοινωνώ. Με τον Κ. Καραμανλή και τον Αντ. Σαμαρά έχουμε τακτική επικοινωνία. Η συσπείρωση της Ν.Δ. φθάνει στο 90%. Φιλοδοξώ να ηγούμαι σε ένα δημοκρατικό κόμμα, όπου κατατίθενται απόψεις και δουλειά μου είναι να συνθέτω.

14:36Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

14:34Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για επανέλεγχο μετατροπών συμβάσεων και πλαστά πτυχία δημοσίων υπαλλήλων: Όσο ήμουν υπουργός Διοικητικής Μεταρρυθμισης είχα αφιερώσει πολύ χρόνο για τέτοιες παθογένειες - Εγώ τον ξεκίνησα τον έλεγχο αυτό και βρήκα απέναντι μια οργανωμένη συμμαχία από αρκετούς δημάρχους, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον τωρινό υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο - Η κυβέρνηση στήνει ένα νέο πελατειακό κράτος, κλείνει το μάτι σε μια νέα γενιά συμβασιούχων. 

14:34Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

14:34Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

14:29Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για εκλογικό νόμο: Έχουμε δεσμευθεί ότι αμέσως μετά την εκλογική νίκη της Ν.Δ. θα καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση αλλαγής του εκλογικού νόμου, αναζητώντας τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις. Θα μπούμε στη διαβούλευση με τα κόμματα που θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή και θα αναζητήσουμε, γιατί όχι, ακόμη και πλειοψηφία 200 βουλευτών. Σε κάθε περίπτωση, το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτώ μετά από μία εκλογική νίκη είναι ο χρόνος των μεθεπόμενων εκλογών.

14:27Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για συνταγματική αναθεώρηση: Έχω υπογραμμίσει την ανάγκη για γενναία συνταγματική αναθεώρηση, επιδίωξα και μια ελάχιστη συναίνεση με τον κ. Τσίπρα, όμως απορρίφθηκε - Ο Πρωθυπουργός θέλησε να μετατρέψει τη διαδικασία αυτή σε μια επικοινωνιακή φιέστα - Η διαδικασία της Αναθεώρησης αφορά την ίδια τη Βουλή και μόνο αυτή έχει τη δυνατότητα να εκκινήσει αυτή τη διαδικασία, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής.

14:24Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για περιφερειακά ΜΜΕ: Πιστεύω στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, με την προϋπόθεση ότι είναι επιχειρηματικά βιώσιμα. Έχουν το πλεονέκτημα να είναι κοντά στην τοπική κοινωνία, πράγμα που αντικειμενικά τα εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ δεν μπορούν να κάνουν. Όπως υπήρχε και ενδεχομένως να υπάρχει ακόμη διαπλοκή στα μέσα εθνικής εμβέλειας, ενδεχομένως να υπάρχει μικρότερης κλίμακας διαπλοκή και στα περιφερειακά μέσα.

14:22Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Οι βουλευτές της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη και Άδωνις Γεωργιάδης παρακολουθούν τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του κόμματος. 

MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
14:21Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για διαπραγματευτική τακτική Ν.Δ.: Κινούμαστε μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Όμως η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα υλοποιήσει όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του προγραμματος και θα προσθέσει και άλλες. Η εμπιστοσύνη κερδίζεται βήμα βήμα και θα είναι μια επίπονη δουλειά γιατί έχει γίνει μεγάλη ζημια από τον κ. Τσίπρα - Θα την κερδίσουμε τη μάχη αυτή γιατί είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, γιατί πιστεύουμε ότι είναι οι σωστές για τη χώρα - Όταν υπάρχει οδικός χάρτης και μια αποφασιμένη ομάδα, μπορούμε να πετύχουμε. 

14:19Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

14:17Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για το ζήτημα των αγροτών: Ο συμψηφισμός επιδοτήσεων και χρεών των αγροτών δεν αίρει το ακατάσχετο των επιδοτήσεων, αφού αφορά μόνον τον τελευταίο χρόνο. Δεν μπορώ να δεσμευθώ για τίποτε περισσότερο από όσα είπα χθες. Πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική της επιδοτούμενης καλλιέργειας και να πάμε σε λογική ανταγωνιστικών καλλιεργιών. Η αλλαγή πρέπει να αφορά και τους ίδιους τους αγρότες, που πρέπει να κινηθούν όχι προς το παλιό μοντέλο των συνεταιρισμών, αλλά των ενώσεων παραγωγών. Συναντώ αγρότες που επενδύνουν στην ποιότητα των ίδιων τους των προϊόντων. Υπάρχει ζήτημα παραγωγικότητας στον αγροτικό τομέα. Το Ισραήλ έχει κάνει θαύματα στον αγροτικό τομέα, μέσα στην έρημο.

14:14Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για την πρωθυπουργία: Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις δικές μου και της Ν.Δ. να βγάλουμε τη χώρα από το φαύλο κύκλο μετριότητας, ηττοπάθειας - Όχι, δεν θέλω να γίνω άλλος ένας Πρωθυπουργός σε μία αλυσίδα μνημονιακών πρωθυπουργών που θα δεν μπορέσει να δώσει μια οριστική λύση στο πρόβλημα της χώρας - Μέσα μου έχω απομυθοποιήσει τη γλυκα της εξουσίας. Η εξουσία είναι ένα εργαλείο για να παράγουμε πολιτική και να κάνουμε τις ζωές των πολιτών καλύτερες.

14:12Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για τους συνταξιούχους: Δεν μπορώ να δεσμευθώ ότι θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι. Θα ήταν εύκολο να το πω, αλλά δεν θα το κάνω. Έχουμε προβλήματα στο ασφαλιστικό μας σύστημα και υπάρχει μία ακόμη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος που πρέπει να γίνει, η οποία δεν θα αφορά νέες μειώσεις συντάξεων, αλλά τη νέα γενιά και θα ενθαρρύνει την εργασία. Στην πορεία, θα δώσουμε περισσότερα στοιχεία σε σχέση με το πρόγραμμά μας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

14:10Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

14:10Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για έφοδο στο γραφείο της συζύγου Γ. Στουρνάρα: Εμείς δεν σχολιάσαμε τη δικαστική διερεύνηση, κάναμε απλώς μια σκληρή αναφορά για διαρροές που έγιναν από την κυβέρνηση και συνέδεσαν τη δικαστική διερεύνηση με την επιλογή του Γ. Στουρνάρα να μην εγκρίνει τις προτάσεις της κυβέρνησης για την Τράπεζα Αττικής, πολύ σωστά κατά τη γνώμη μας - Οποιαδήποτε άμεση ή εμμεση παρέμβαση στο έργο του κεντρικού τραπεζίτη είναι απαράδεκτη και κατακριτέα και θα στηλιτεύεται από τη Ν.Δ.

14:08Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
14:07Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης σε ερώτηση της «Ν» για το ασφαλιστικό: Είμαστε πια σε ένα αδιέξοδο. Είχαμε επισημάνει ότι η αύξηση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες είναι άδικη, επί της ουσίας επρόκειτο για επιπρόσθετη φορολογία και είναι αναποτελεσματική. Αυτή η πολιτική δεν αποδίδει και δεν θα λύσει το πρόβλημα των ταμείων. Όλο το ζήτημα αφορά την αναλογία ασφαλισμένων και συνταξιούχων, τελικά την αποκλιμάκωση της ανεργίας.

14:04Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για δεύτερη αξιολόγηση - εργασιακά: Θεωρώ απαραίτητη μια γενναία αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Δεν θεωρώ απαραίτητη ούτε χρήσιμη τη συζήτηση για τις ομαδικές απολύσεις. Δεν θα προσέφερε τίποτα στην ελληνική οικονομία. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται καμιά περαιτέρω αλλαγή στο υφιστάμενο επίπεδο των ομαδικών απολύσεων.

14:03Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για το προσφυγικό: Δεν επιτρέπω φωνές ρατσισμού και ξενοφοβίας στη Νέα Δημοκρατία. Πριν από ακριβώς έξι μήνες, είχα την εντύπωση ότι είχαμε συμφωνήσει σε μια εθνική γραμμή διαχωρισμού προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, με κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για τους δεύτερους. Επίσης είχαμε συμφωνήσει σε μια κατανομή των προσφύγων αναλογικά σε όλη την επικράτεια της χώρας. Τίποτε από αυτά δεν έχει γίνει. Είχαμε τις καταγγελίες του Οδ. Βουδούρη ότι η συντήρηση ενός πρόσφυγα κοστίζει στην Ελλάδα περισσότερο από ό,τι στη Νορβηγία. Σε αυτές τις καταγγελίες η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει.

14:00Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για επιχειρηματική ελίτ και διαπλοκή: Έχω μιλήσει με θάρρος για τις ευθύνες όλων για την κατάσταση στη χώρα και δεν εξαίρεσα ούτε την επιχειρηματική ελίτ. Η πραγματικότητα είναι ότι ένα μέρος της επιχειρηματικής τάξης βολεύτηκε με το μοντέλο του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού, ήρθε πολύ κοντά στην εξουσία. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αλλάξουμε. Η δική μας δουλειά είναι να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον επιχειρηματικής δράσης, καθώς επίσης και να προστατεύουμε τις ανεξάρτητες αρχές, όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού - Η δουλειά των επιχειρηματιών δεν είναι να συναναστρέφονται κοινωνικά με τους πολιτικούς, αλλά να επενδύουν στη χώρα τους.

13:58Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

13:56Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να προβώ δημόσια σε δήλωση αξιολόγησης στελεχών της Ν.Δ.. Η αξιολόγηση συνυπολογίζει τη συνολική παρουσία των στελεχών του κόμματος. Εμπιστεύομαι απόλυτα την κοινοβουλευτική μου ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Επαναλαμβάνω ότι θα υπάρξει σημαντική ανανέωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας.

13:54Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

13:54Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για φορολογία και ενδεχόμενη ενεργοποίηση «κόφτη»: Ο «κόφτης» με τον τρόπο του έχει ήδη ενεργοποιηθεί, αφού οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος επιτυγχάνονται γιατί η κυβέρνηση δεν πλήρωνει κανέναν, παρα μόνο μισθούς και συντάξεις - Εμείς μιλήσαμε για την ανάγκη μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης - Ο «κόφτης» έχει ενεργοποιηθεί και στις συντάξεις. 

13:51Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Όσα ακούμε γύρω από το ζήτημα των υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν τραγικά. Περάσαμε από τον σανό στα βοσκοτόπια. Είναι ζήτημα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να καλέσει τους υπερθεματιστές και να ελέγξει το πόθεν έσχες τους. Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία νέων «τριγώνων διαπλοκής» και στην εποχή Κοσκωτά - Τράπεζας Κρήτης.

13:49Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για «επενδυτικό σοκ» - «αφελληνισμό τραπεζών»: Υπάρχει τεράστιο χρηματοδοτικό κενό στην ελληνική οικονομία. Χρειάζονται κεφάλαια, μπορούν να τα προσφέρουν οι τράπεζες υπό προϋποθέσεις (διαχείριση κόκκινων δανείων, επιστροφή καταθέσεων) - Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, θα ελεγχθουν από εξεταστική επιτροπή οι παρεμβάσεις Τσίπρα και Βαρουφάκη στο τραπεζικό σύστημα - Εμένα με ενδιαφέρει να υπάρχουν τράπεζες με διοικήσεις τεχνοκρατικές, μακριά από πολιτικές παρεμβάσεις. 

13:43Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για την ελάφρυνση χρέους: Στο θέμα της παρέμβασης στο χρέος, η στάση των Ευρωπαίων δεν ήταν ορθή. Υπάρχει η δέσμευση του Νοεμβρίου του 2012, που πρέπει να υλοποιηθεί. Ωστόσο, το ζήτημα συναρτάται με τους αναπτυξιακούς ρυθμούς της οικονομίας. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια λύση για το χρέος η οποία να είναι αποδεκτή από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

13:41Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Τίποτα εξ όσων είπα δεν είναι στον αέρα, γιατί το σχέδιο είναι κοστολογημένο και εφαρμόζεται ανεξαρτήτως του στόχου για μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων. Πήγα μέχρι εκεί που νιώθω άνετα ότι μπορώ να υποστηρίξω τα όσα διακηρύσσω. Δέχτηκα εισηγήσεις να διακηρύξω ακόμη πιο τολμηρή μείωση του ΕΝΦΙΑ και δεν το δέχθηκα, γιατί δεν μπορώ να το υποστηρίξω. Υπάρχει τεράστιο κενό αξιοπιστίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, ο κ. Τσίπρας δεν έχει αξιοπιστία να διαπραγματευθεί μια μείωση του πλεονάσματος. Δεν τον εμπιστεύονται, όπως δεν τον εμπιστεύονται και οι Έλληνες πολίτες.

13:37Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για περικοπές δαπανών - Δημόσιο: Δεν πρόκεται να υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο. Ο καλός, ο εργατικός δημόσιος υπάλληλος όχι απλώς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αντίθετα έχει κάθε λόγο να υποστηρίξει της μεταρρυθμίσεις μας. Αγωνίστηκα να επιβάλλω την έννοια της αξιολόγησης, που πρωτίστως είναι εργαλείο επιβράβευσης των καλών δημόσιων υπαλλήλων - Χρειάζεται όμως μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση του προσωπικού, και αναφέρομαι στην ανάγκη κινητικότητας. 

13:37Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

13:34Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για Attica Bank: Βεβαίως και πρέπει να υπάρχουν και μη συστημικές τράπεζες, επιθυμώ τον ανταγωνισμό στο τραπεζικό τοπίο, όπως και στο τηλεοπτικό. Ωστόσο, η Τράπεζα Αττικής πιστεύουμε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο συναλλαγών που πρέπει να ελεγχθούν. Ερωτηματικά για δάνεια με μη τραπεζικά κριτήρια δεν πρέπει να υπάρχουν. Περιβάλλω με εμπιστοσύνη τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και, εάν υπάρχει απόστημα στην περίπτωση της Τράπεζας Αττικής, να σπάσει και να σπάσει το συντομότερο δυνατόν.

13:32Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

13:32Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για το «άβατο των Εξαρχείων»: Αναρωτιέμαι γιατί ισχυρίζεστε ότι η ατζέντα «νόμος και τάξη» είναι μια δεξιά ατζέντα - Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας και οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης - Δεν τίθεται ζήτημα επιχειρησιακής ανεπέρκειας της ΕΛΑΣ, τίθεται ζήτημα πολιτικής βούλησης. Η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί με τους διάφορους μπαχαλάκηδες - Η δική μας πολιτική βούληση υπάρχει, ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν, και αυτή είναι μια ατζέντα της κοινής λογικής, που θα πρέπει να είναι αυτονόητη σε οποιαδήποτε ευνομούμενη πολιτεία.

13:28Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Νέα πρόσωπα στη Νέα Δημοκρατία, με ουσιαστική ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και όχι απαραιτήτως με στελέχη εκ μεταγραφής από άλλους χώρους. Καμία έκπτωση στην αξιοκρατία. Στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη. Όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά. Δεν θα υπάρχουν βιλαέτια, φέουδα και διαφορετικές γραμμές στην επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ..

13:26Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για την προσέλκυση επενδύσεων: Εγώ δεν δίνω υποσχέσεις, θέτω στόχους, στην προκειμένη στόχο για επενδύσεις 100 δισ. ευρώ. Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να υπάρχει αξιόπιστη κυβέρνηση, λογικοί φορολογικοί συντελεστές, κράτος που διευκολύνει τον επιχειρηματία και δεν τον αντιμετωπίζει ως αντίπαλο. Αν υφίστανται αυτές οι προυποθέσεις, υπάρχουν κλάδοι με συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να προσελκύσουν τέτοιου είδους επενδύσεις - Οι επενδυτές τώρα δεν έρχονται γιατί τους τρομάζει ο κ. Τσίπρας. Φοράει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή αλλά στην ουσία διώχνει τις επενδύσεις.

13:22Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για ομιλία Τσίπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Καταλαβαίνω ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να είναι ενοχλημένος από όσα είπα χθες. Το σχέδιο που παρουσίασα έχει ξεκάθαρα φιλελεύθερο πρόσημο. Σίγουρα διαφωνούμε ως προς τον ιδεολογικό μας προσανατολισμό. Δεν θα μπω στο άγονο παιχνίδι να δηλητηριάσω το κλίμα της πολιτικής ζωής και αντιπαράθεσης. Καλώ τους πολίτες να συγκρίνουν. Δεν είναι υγιές σε μια δημοκρατία ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για σύλληψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

13:21Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε μιλήσει για τις ευθύνες όλες των παρατάξεων για την έλευση της κρίσης. Όμως, το 2009 ο Κ. Καραμανλής ζήτησε εθνική συνεννόηση για δύσκολα μέτρα συγκράτησης του ελλείμματος. Δυστυχώς η παρότρυνσή του έπεσε στο κενό και ο Γ. Παπανδρέου εξελέγη με τη φράση «λεφτά υπάρχουν» και στη συνέχεια βρεθήκαμε στο πρώτο πρόγραμμμα - Δεν θέλω μια Ελλάδα απέραντο δικαστήριο για το χθες, αλλά ένα απέραντο εργοτάξιο για το αύριο - Να κοιτάξουμε μπροστά ενωμένοι, χωρίς διχαστικό λόγο. 

13:20Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για το έλλειμμα του 2009: Η υπόθεση Γεωργίου είναι στη Δικαιοσύνη, δεν πρόκειται να κάνω κανένα σχόλιο για αυτήν την υπόθεση.

13:17Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει ήδη απαξιωθεί στα μάτια των Ελλήνων πολιτών. Ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός και το λέμε με απόλυτη καθαρότητα, χωρίς να παρεμβαίνουμε στο έργο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Δεν έγινε άραγε έλεγχος πόθεν έσχες για τη δυνατότητα των υπερθεματιστών να καταβάλουν το τίμημα για την τηλεοπτική άδεια; Θα επιστρέψουμε την αρμοδιότητα για τις άδειες στο ΕΣΡ και δεν πρόκειται να υπάρξει όριο στον αριθμό των αδειών. Το ολιγοπώλειο έχει μέσα του το σπέρμα της διαπλοκής.

13:14Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης για μετεκλογικές συνεργασίες: Θα ζητήσω ισχυρή εντολή για μεταρρυθμίσεις, θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό αποτελεσμα - Και αυτοδύναμη να είναι η Ν.Δ., θα επιδιώξω τη μέγιστη δυνατή συνεργασία για τη δημιουργία όσο τον δυνατόν ευρύτερης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην επόμενη Βουλή.

13:11Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το τρίτο πρόγραμμα και καθυστέρησε οκτώ μήνες να ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση. Όσο καθυστερεί, τόσο δυσχερέστερη γίνεται η θέση της κυβέρνησης και των πολιτών. Ρωτώ ευθέως: γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αξιολόγηση; Είναι ανικανότητα, αδιαφορία ή εσωτερικές διαφωνίες στην κυβέρνηση; Δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλης μίας αέναης διαπραγμάτευσης, που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε νέα μέτρα. Η αγορά δεν αντέχει άλλο τους πειραματισμούς του κ. Τσίπρα.

13:08Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Ζητούμε εκλογές επιτακτικά, γιατί η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα της οικονομίας, αλλά γιατί υπονομεύει και τους ίδιους τους δημοκρατικούς μας θεσμούς - Τεράστια η ζημιά που κάνει η παραμονή του κ. Τσίπρας στην εξουσία.

1 2