Δαμασκός: «Οι Σύροι αντάρτες δεν αποκόπτονται από το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ»

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 12:42
UPD:12:44
REUTERS/Bassam Khabieh

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Συριακή στρατιωτική πηγή ανέφερε την Πέμπτη ότι οι οργανώσεις του συριακού αντάρτικου δεν φαίνονται διατεθειμένες να αποκοπούν από το τζιχαντιστικό Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ, πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, όπως προβλέπει η συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας.

Η Ουάσιγκτον έχει καλέσει τους Σύρους αντάρτες που πολεμούν υπό τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) να σταματήσουν κάθε επιχειρησιακή συνεργασία με το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ, το οποίο, πριν τη μετονομασία του, αποτελούσε το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

«Νομίζω ότι προσπαθούν να θέσουν εμπόδια στον βασικό στόχο της συριακής ηγεσίας και της Ρωσίας, που είναι ο διαχωρισμός του Μετώπου Φατέχ Αλ Σαμ από τις υπόλοιπες οργανώσεις και πιστεύω ότι τελικώς αυτός ο διαχωρισμός δεν θα γίνει», δήλωσε η πηγή.

Το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ είχε χρησιμοποιήσει τη συμμαχία οργανώσεων του συριακού αντάρτικού με το Ισλαμικό Κράτος μέχρι το 2013 και με το Μέτωπο Αλ Νούσρα - Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ τα επόμενα χρόνια ως απόδειξη ότι το σύνολο των Σύρων ανταρτών είναι «τρομοκράτες». Ανάλογη φρασεολογία χρησιμοποιούσε επί χρόνια και η Μόσχα, η οποία ωστόσο διατηρούσε διαύλους με πλευρές της συριακής αντιπολίτευσης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή