ΕΠΟ: Κανονικά με κόσμο το Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 11:56
UPD:11:58
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Με τον κόσμο στο πλευρό του θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Παναθηναϊκός το απόγευμα της Κυριακής, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «πράσινοι» είχαν καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης ποινής που τους είχε επιβληθεί και δικαιώθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, οπότε η αναμέτρηση της 18ης Σεπτεμβρίου (16:00) θα διεξαχθεί με την παρουσία των φιλάθλων στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Αξίζει να επισημανθεί ότι την απόφαση αυτή έλαβαν οι τακτικοί δικαστές που ορίστηκαν, καθώς μέχρι πρότινος ανάλογες αποφάσεις έπαιρναν μη τακτικοί δικαστές με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάρα πολλά παράπονα από τις ομάδες της Super League.

Η έφεση του Παναθηναϊκού είχε κατατεθεί εδώ κι αρκετές ημέρες και τελικά τρία 24ωρα πριν τον αγώνα με τους Γιαννιώτες εκδόθηκε η απόφαση. Η τιμωρία που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στο «τριφύλλι» αφορούσε τα όσα συνέβησαν στο ματς των play off της περασμένης σεζόν με τον ΠΑΟΚ (15/05).

Εκτός την τιμωρία που είχε επιβληθεί στην έδρα του Παναθηναϊκού, η ΠΑΕ κλήθηκε να πληρώσει και πρόστιμο 61.750 ευρώ, το οποίο και αυτό μειώθηκε στις 19.500 ευρώ. 

Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ:

«Με την υπ΄ αριθμόν 90/2016 απόφασή της δέχεται τυπικά και εν μέρει κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Α.Ο. κατά της υπ’ αριθμόν 161/2016 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση. Δέχεται ότι η εκκαλούσα τέλεσε πράξεις που αφορούν παράβαση των διατάξεων των άρθρων 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 1, 15 παρ. 2 περ. δ και ε, 7 στοιχ. γ  και 15 παρ.3 περ. Β στοιχ. β εδ. α του Π.Κ.. Επιβάλλει στην εκκαλούσα συνολική χρηματική ποινή 19.500 ευρώ.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις