Μαξίμου: Η Ν.Δ. προσπαθεί να παρέμβει και να χειραγωγήσει, όχι η κυβέρνηση

Για «προσπάθεια της Ν.Δ. να δημιουργήσει κλίμα, που θα προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ» κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 13:31
UPD:13:34
SOOC/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, έδωσαν κυβερνητικές πηγές.

Κύκλοι του Μαξίμου κατηγορούν την Νέα Δημοκρατία, αλλά και «ορισμένα ΜΜΕ» ότι επιδίδονται από χθες σε «μια απεγνωσμένη επικοινωνιακή επίθεση» που αφορά «κάποια υποτιθέμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, σε ότι αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

Όπως υποστηρίζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, «στην πραγματικότητα, πίσω από τα ‘οργισμένα’ δελτία τύπου, τις τηλεοπτικές κραυγές και τα πρόθυμα πρωτοσέλιδα που κόπτονται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, κρύβεται η προσπάθεια της Ν.Δ. και του μιντιακού κατεστημένου να δημιουργήσουν κλίμα, που θα προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες»

«Η προειδοποίηση είναι προφανής: Αν οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αρεστές, είναι ήδη στημένο το κατηγορητήριο ότι ‘το ΣτΕ λειτουργεί κατευθυνόμενο από κυβερνητικές εντολές’», σημειώνει το Μαξίμου.

Επομένως, συνεχίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες, «είναι η Νέα Δημοκρατία και το μιντιακό κατεστημένο, που προσπαθούν να χειραγωγήσουν και να παρέμβουν, όχι η κυβέρνηση».

Οι κυβερνητικοί κύκλοι επαναλαμβάνουν στη συνέχεια ότι  «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της» και ότι «η κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως» και καλούν την Νέα Δημοκρατία «εάν αγωνιά για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, να δηλώσει το ίδιο ακριβώς».

Παραθέτουν τέλος μία σειρά δηλώσεων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας τη Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει αν συνιστούν παρέμβαση στην δικαιοσύνη ή όχι:

  • «Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα». («Πηγή» της Νέας Δημοκρατίας, ΑΠΕ 8/9/2016)
  •  «Θα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απόφαση θα έρθει και θα επιβεβαιώσει, κατά την άποψή μας το παράνομο της όλης κατάστασης που υπάρχει σήμερα.»  Ντόρα Μπακογιάννη Real FM 5/9/2016
  •  «Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος» Κυριάκος Μητσοτάκης Σκάι 13/9/2016.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή