Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 11:49
UPD:11:53
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με αιχμή το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, την ώρα που έχει ξεκινήσει και επίσημα ο φθινοπωρινός κύκλος διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, τόσο για την υποδόση των 2,8 δισ., όσο και για την δεύτερη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος οι τόνοι θα ανέβουν όσο πλησιάζει η μέρα της απόφασης του ΣτΕ (έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή), ενώ στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι και το επόμενο διάστημα και μέχρι να βγουν στην αέρα οι νέοι τηλεοπτικοί σταθμοί το θέμα θα είναι ψηλά στην επικαιρότητα.

Μάλιστα το θέμα έφτασε μέχρι και στο Ευρωκοινοβούλιο με την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή να καταθέτει κατεπείγουσα ερώτηση με αίτημα τη λήψη μέτρων και δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο «για την προστασία της ελεύθερης δημοσιογραφίας, των εργαζομένων που απολύονται, την προστασία των φορολογουμένων από την απώλεια των δανείων των καναλιών που κλείνουν και την φίμωση των ΜΜΕ που επιχειρείται από ορισμένες κυβερνήσεις με έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου και του περιεχομένου».

Την ίδια ώρα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αλλά και το Μαξίμου κρατούν χαμηλούς τόνους και αποστάσεις από την ενέργεια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να αναφερθεί με απαξιωτικό τρόπο σε δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού που δεν εξασφάλισε άδεια, με αφορμή σχετική ερώτηση που υπέβαλε προς τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Εκείνο που σημειώνουν στο Μαξίμου είναι ότι «είναι εύλογη η αγωνία των δημοσιογράφων που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους» και ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας». Ωστόσο εμφανίζονται κάθετοι και όπως λένε «η νομιμότητα θα εφαρμοστεί και για πρώτη φορά θα μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο».

Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση συντηρεί, για ευνόητους λόγους, το όλο θέμα, με τη Ν.Δ. να «ανεβάζει» την «παρέμβαση», κατά τη γνώμη της, του Πρωθυπουργού στην ελληνική δικαιοσύνη με την απάντησή του στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ότι «η δικαιοσύνη θα βγάλει την απόφασή της αλλά δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα το ΣτΕ να ακυρωθεί ο διαγωνισμός».

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, σημείωσε ότι «ο κυνισμός της εξουσίας φάνηκε με τον τρόπο με τον οποίο απάντησε ο Πρωθυπουργός σε μία κοπέλα δημοσιογράφο που έχασε τη δουλειά της». Απάντηση που - όπως είπε - είναι «σαν να πηγαίνει κάποιος σε κηδεία και να λέει τι να κάνουμε, πεθάναν και άλλοι».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή