Σύμφωνη η Κλίντον με την απόφαση Ομπάμα να μη συναντήσει τον Ντουτέρτε

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2016 11:05
UPD:11:06
REUTERS/LUCAS JACKSON

Η Κλίντον (φωτογραφία αρχείου) υποστήριξε ότι ήταν σωστή η απόφαση του Ομπάμα να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των Φιλιππίνων.

A- A A+

Την ανάγκη οι σχέσεις με τις Φιλιππίνες να στηρίζονται σε αμοιβαίο σεβασμό τόνισε η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, μετά την ανησυχία που προκλήθηκε από την υβριστική επίθεση που εξαπέλυσε ο Φιλιππινέζος πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Η Κλίντον υποστήριξε ότι ήταν σωστή η απόφαση του Ομπάμα να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των Φιλιππίνων. «Όταν ο πρόεδρος των Φιλιππίνων προσβάλει τον πρόεδρό μας, πρέπει με χαμηλούς τόνους να πούμε ότι δεν θα υπάρξει διμερής συνάντηση», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης.

«Έχουμε πολλαπλές διμερείς σχέσεις με τις Φιλιππίνες. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε ένα πλαίσιο σχέσεων, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από ένα βασικό επίπεδο σεβασμού και για τις δύο πλευρές», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Η υποψηφιότητα Ντουτέρτε για την προεδρία των Φιλιππίνων είχε σχολιαστεί στο πρόσφατο παρελθόν για τα κοινά στοιχεία που είχε με την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή