Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ντουτέρτε: Τα λόγια έχουν σημασία

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 23:33
UPD:23:34
REUTERS/LEAN DAVAL JR

Ο κ. Ντουτέρτε αργότερα δήλωσε ότι μετάνιωσε για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε.

A- A A+

«Τα λόγια έχουν σημασία» σχολίασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφερόμενο στην ακύρωση της συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον ομόλογό του των Φιλιππίνων Ροντρίγκο  Ντουτέρτε, λόγω των προσβολών που εκτόξευσε ο τελευταίος κατά του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Θέλουμε να δούμε ένα κλίμα φιλικό, ανοιχτό σε μια ισχυρή συνεργασία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ.

Η προγραμματισμένη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον ομόλογό του των Φιλιππίνων ακυρώθηκε «επειδή ο βαριά προσβλητικός τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε ο κ. Ντουτέρτε για τον κ. Ομπάμα έγειρε ερωτήματα σχετικά με τις πιθανότητες διεξαγωγής εποικοδομητικών συζητήσεων», ανέφερε ακόμη ο κ. Τόνερ.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων αναφέρθηκε τη Δευτέρα στον κ. Ομπάμα χρησιμοποιώντας την έκφραση «π… γιος», σημειώνοντας πως δεν θα δεχτεί υποδείξεις στο ζήτημα των εξωδικαστικών εκτελέσεων, οι οποίες διεξάγονται στο πλαίσιο του πολέμου κατά των ναρκωτικών στις Φιλιππίνες.

Ο κ. Ντουτέρτε αργότερα δήλωσε ότι μετάνιωσε για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε.

Οι δύο ηγέτες ήταν προγραμματισμένο να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στη Βιεντιάν, στο Λάος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή