Σκίμπε: Είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2016 20:26
UPD:20:33
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ερωτηθείς για τα πολλά νέα πρόσωπα που δοκίμασε στους φιλικούς αγώνες που προηγήθηκαν, ο Σκίμπε απάντησε ότι αυτό έγινε επειδή «στη διάρκεια της προετοιμασίας είχα την ευκαιρία να δω πως ανταποκρίνονται οι παίκτες σε θέσεις και συστήματα».

A- A A+

Το Γιβραλτάρ είναι μια ομάδα που παίζει καλή άμυνα και δυσκολεύει τους αντίπαλούς του, όμως ο Μίχαελ Σκίμπε είναι βέβαιος ότι η Εθνική ομάδα θα ξεκινήσει αύριο νικηφόρα στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 απέναντι στο συγκρότημα του κρατιδίου (21:45).  

«Έχουμε δει ορισμένα παιχνίδια από τον αντίπαλό μας. Ξέρουμε ότι παίζουν καλή άμυνα. Δεν θα είναι εύκολο, είμαστε όμως σίγουροι ότι θα νικήσουμε και πρέπει να νικήσουμε στην πρεμιέρα μας στα προκριματικά. Το Γιβραλτάρ τα πάει αρκετά καλά. Ίσως σε κάποια παιχνίδια που παίζουν με ανώτερες ομάδες χάνουν την αυτοπεποίθησή τους, αλλά το θέμα είναι να κάνουμε εμείς το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε», δήλωσε ο Γερμανός εκλέκτορας.

Ερωτηθείς για τα πολλά νέα πρόσωπα που δοκίμασε στους φιλικούς αγώνες που προηγήθηκαν, ο Σκίμπε απάντησε ότι αυτό έγινε επειδή «στη διάρκεια της προετοιμασίας είχα την ευκαιρία να δω πως ανταποκρίνονται οι παίκτες σε θέσεις και συστήματα».

Όσο για τις διαφορές στο αυριανό παιχνίδι συγκριτικά με εκείνο απέναντι στην Ολλανδία; «Είναι διαφορετικός αγώνας. Πρέπει να βρούμε λύσεις, να κρατήσουμε την μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο στην κατοχή μας και να παίξουμε γρήγορο ποδόσφαιρο. Αύριο θέλουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, δεν θα είναι εύκολο, αλλά θέλουμε να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες και να κερδίσουμε».

Ο Σκίμπε ρωτήθηκε και για το πρόγραμμα της Εθνικής. «Και πριν από δύο χρόνια η Ελλάδα είχε καλό πρόγραμμα, για τα προκριματικά του Euro, αλλά τερμάτισε στην τελευταία θέση. Δεν έχει σημασία λοιπόν. Σε κάθε ματς πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας», απάντησε.

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος τόνισε πως «το Γιβραλτάρ δεν είναι από τις δυνατές ομάδες του ομίλου και γενικά της Ευρώπης, όμως εμείς την πάθαμε με τα Φερόε, χάσαμε δύο φορές και βγήκαμε τελευταίοι. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας».

Σε κάθε περίπτωση η Εθνική έχει αλλάξει σελίδα και όπως ανέφερε ο εκ των εμπειρότερων ποδοσφαιριστών της «η ομάδα δείχνει καλά σημάδια. Αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι με την Ολλανδία και από το κλίμα που ζω εγώ. Ακόμα και στην ήττα με την Αυστραλία δεν ήμασταν κακοί. Αν σε αυτά τα 10 ματς παίξουμε αυτό που μπορούμε έχουμε τύχη να προκριθούμε, αν υποθέσουμε πως το Γιβραλτάρ είναι το πιο αδύναμο και το Βέλγιο το πιο δυνατό σύνολο».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις