Εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2005 10:38
A- A A+

ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΗ πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα έχει κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην Πλατεία Κοραή.

Τα αιτήματα που προβάλλονται αφορούν:

- Νέο μισθολόγιο, με κατώτερο βασικό μισθό 1.200 ευρώ.

- Αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης των υπαλλήλων. Πλήρη κάλυψη των ιατρικών και φαρμακευτικών εξόδων.

- Κατάργηση του νόμου για τη μερική απασχόληση στο Δημόσιο - προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

- Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση.

- Καθιέρωση των ΒΑΕ στο Δημόσιο. Αμεση επέκταση του καθεστώτος που ισχύει στο ΙΚΑ και για τα αντίστοιχα επαγγέλματα στο Δημόσιο.

- Προστασία και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας - κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων.

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, δίνοντας με τη στάση τους απάντηση στην πολιτική λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις πολιτικών παραγόντων για διεύρυνση του ωραρίου, υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και πάγωμα των αποδοχών των εργαζομένων με στόχο την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Το ΕΚΑΒ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, συμμετέχοντας στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε την πραγματοποίηση 5ωρης στάσης εργασίας σήμερα από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια της στάσης η υπηρεσία θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.

Οι εκπαιδευτικοί

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης καλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων της χώρας να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Νέα ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα το επιβατικό κοινό που έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει αεροπορικώς, εξαιτίας της τετράωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, αλλά και από την εξαγγελθείσα απεργία των τεχνικών της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Αναλυτικότερα όπως ανακοίνωσε η Aegean Airlines, λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών ματαιώνονται 7 προγραμματισμένες πτήσεις και συγκεκριμένα οι 254/255 Αθήνα-Μυτιλήνη- Αθήνα, 316/317 Αθήνα-Ηράκλειο-Αθήνα, 720/721 Θεσσαλονίκη-Ρόδος-Θεσσαλονίκη, 904/905 Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα, 210/211 Αθήνα-Ρόδος-Αθήνα, 111/112 Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη και 340/341 Αθήνα-Χανιά-Αθήνα.

Παράλληλα έχει αλλάξει η ώρα αναχώρησης σε 19 πτήσεις του δικτύου της εταιρείας.

Από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές ανακοινώθηκε ότι θα ματαιωθούν 15 δρομολόγια και θα μετατεθεί η ώρα αναχώρησής τους σε 26 δρομολόγια, ωστόσο καθώς για σήμερα έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία οι τεχνικοί (ΕΠΤΑΟΑ) της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καλό θα είναι οι επιβάτες της εταιρείας να τηλεφωνούν στο 2109666666.

Σημειώνεται ότι, η διοίκηση της εταιρείας έχει προσφύγει στο Πρωτοδικείο ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία της ΕΠΤΑΟΑ παράνομη και καταχρηστική. Η απόφαση όμως του δικαστηρίου εκκρεμούσε έως αργά χθες το βράδυ. Σε περίπτωση που το δικαστήριο απορρίψει το αίτημα της Ολυμπιακής και πραγματοποιηθεί η απεργία τότε θα εκτελεστεί μόνο μία πτήση ανά προορισμό στο εσωτερικό και μία ανά χώρα στο εξωτερικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή