«Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να έρχονται στη Βενεζουέλα σαν καουμπόηδες»

Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2016 08:17
UPD:16:47
REUTERS/MARCO BELLO

«Τα μέσα ενημέρωσης που πληρούν τις προϋποθέσεις θα είναι ευπρόσδεκτα στη χώρα μας (...) Όμως δεν μπορούν να έρχονται στη Βενεζουέλα σαν καουμπόηδες, σαν να φθάνουν στο Φαρ Ουέστ, θέλοντας να εργασθούν στη χώρα μας χωρίς να σέβονται τους μεταναστευτικούς κανόνες», υποστήριξε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντέλσι Ροντρίγκες. 

A- A A+

«Οι δημοσιογράφοι δεν μπορεί να μπαίνουν στη χώρα σαν καουμπόηδες», δήλωσε το Σάββατο η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε ανταποκριτές δίκτυων που επιθυμούσαν να καλύψουν την πορεία που πραγματοποίησε την Πέμπτη η αντιπολίτευση.

«Τα μέσα ενημέρωσης που πληρούν τις προϋποθέσεις θα είναι ευπρόσδεκτα στη χώρα μας (...) Όμως δεν μπορούν να έρχονται στη Βενεζουέλα σαν καουμπόηδες, σαν να φθάνουν στο Φαρ Ουέστ, θέλοντας να εργασθούν στη χώρα μας χωρίς να σέβονται τους μεταναστευτικούς κανόνες», ανάφερε η Ροντρίγκες στη διάρκεια συνάντησης με το διπλωματικό σώμα. «Ας μην μας λένε ιστορίες περί ελευθερίας της έκφρασης. Η ελευθερία της έκφρασης δεν σημαίνει να παραβιάζεις τους νόμους μιας χώρας», προειδοποίησε η υπουργός. «Υπάρχουν διεθνείς ανταποκριτές διαπιστευμένοι στη Βενεζουέλα που ασκούν την ελευθερία έκφρασής τους, η οποία αφορά όλο και λιγότερο την ελευθερία έκφρασης και όλο και περισσότερο την ελευθερία του κεφαλαίου να επιβάλλει την αλήθειά του», πρόσθεσε χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

EURONEWS

Η Γαλλία ζήτησε χθες εξηγήσεις από τις αρχές της Βενεζουέλας μετά την άρνησή τους να επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα μιας δημοσιογράφου της γαλλικής εφημερίδας Le Monde. Η Μαρί-Εβ Ντελτέφ, ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Κολομβία, αντιμετώπισε την άρνηση των αρχών να της επιτρέψουν την είσοδο στη Βενεζουέλα, όταν έφτασε την Τετάρτη στο αεροδρόμιο του Καράκας για να καλύψει τη μεγάλη εθνική πορεία της αντιπολίτευσης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την επομένη εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Δημοσιογράφοι του αμερικανικού ραδιοσταθμού NPR, της εφημερίδας Miami Herald και δύο κολομβιανών μέσων ενημέρωσης, καθώς και μια ομάδα του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, αντιμετώπισαν αντίστοιχα προβλήματα. Παράλληλα, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα εξέφρασαν την Παρασκευή τη «μεγάλη ανησυχία» τους αναφορικά με την ελευθερία της έκφρασης στη Βενεζουέλα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή