«Τρέχει» ΔΕΘ και αξιολόγηση η κυβέρνηση

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 12:26
UPD:12:27
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Στο περιθώριο της μαραθώνιας διαδικασίας για τις νέες τηλεοπτικές άδειες, το Μαξίμου προετοιμάζεται για τη ΔΕΘ, ενώ επιχειρεί να κλείσει τα «μέτωπα» με την Κομισιόν στην τελική ευθεία προς την έναρξη των φθινοπωρινών διαπραγματεύσεων.

Χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση, Γιάννης Δραγασάκης, είχε σειρά προπαρασκευαστικών για τη ΔΕΘ, επαφών με φορείς της Βορείου Ελλάδος. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη και με το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΠΕ. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας.

Σήμερα ο κ. Τσίπρας θα επιθεωρήσει τις εργασίες ολοκλήρωσης των διδύμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας, της Ιονίας Οδού, (ένα έργο που αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία έως το τέλος Σεπτεμβρίου) ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος της Ολυμπίας Οδού, Αρχαία Κόρινθος-Κιάτο.

Στο μέτωπο με τους δανειστές η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο προσπαθούν να «τρέξουν» τα προαπαιτούμενα-ουρές της πρώτης αξιολόγησης. Για τον σκοπό αυτό ο ΥΠΟΙΚ, Ευκ. Τσακαλώτος, ταξίδεψε χθες στη Φρανκφούρτη με βασικό θέμα στις βαλίτσες του το ακανθώδες θέμα της αλλαγής των διοικήσεων των τραπεζών και τα κόκκινα δάνεια.

Ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με την επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Ντανιέλ Νουί.

Χθες, το Μαξίμου αναδιπλώθηκε και για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, με τον αν. υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη να δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ΕΛΣΤΑΤ. Στην ίδια δήλωση ο κ. Χουλιαράκης αποκάλυψε ότι το οικονομικό επιτελείο ξεκινά πιλοτικά «μεγάλη προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων» από τα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Πολιτισμού με στόχο «μία μεγάλη εξοικονόμηση πόρων που σύντομα θα επιτρέψει να μειώσουμε τους φόρους και να αυξήσουμε τον κοινωνικό προϋπολογισμό».

Τέλος, χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για περίπου δυόμισι ώρες με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο για θέματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας - κράτους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή