Συνεχίζεται η μαραθώνια δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 21:55
UPD:01/09/2016 00:17
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την πορεία της διαδικασίας, ενώ οι «νικητές» των πρώτων αδειών είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στο κτήριο της ΓΓΕΕ μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. 

A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαραθώνια διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με τους εκπροσώπους των σχημάτων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό να βρίσκονται στη ΓΓΕΕ εδώ και περίπου 40 ώρες.

Περίπου στις 21.00 κατέφθασε στην πύλη της ΓΓΕΕ το catering με το βραδινό μενού.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την πορεία της διαδικασίας, ενώ οι «νικητές» των πρώτων αδειών είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στο κτήριο της ΓΓΕΕ μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. 

Από το πρωί υπήρξαν συνεχείς επιδόσεις ασφαλιστικών μέτρων, οι οποίες θυροκολλήθηκαν από δικαστικούς επιμελητές στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, και αφορούν είτε τη διαδικασία της δημοπρασίας, είτε τους ίδιους τους επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τα αποτελέσματα της δημοπρασίας ίσως ανακοινωθούν απόψε ή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Αμετακίνητοι παραμένουν από νωρίς το πρωί, στις θέσεις τους έξω από τη Γραμματεία, και οι δημοσιογράφοι, αναμένοντας «λευκό καπνό» από τη δημοπρασία. Και σήμερα το κτήριο περιφρουρείται από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ μία κλούβα αποτρέπει τη θέση και στάθμευση έξω από τα γκαράζ της ΓΓΕΕ.

Όλγα Γεροβασίλη: Πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα για τις τηλεοπτικές άδειες

Νωρίτερα, σε δήλωσή της στο περιστύλιο της Βουλής, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για μια εξαιρετικά προσεγμένη διαδικασία με «εγγυημένους όρους πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας».

Ερωτηθείσα για τον χρόνο ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι «οι κανόνες είναι τέτοιοι ώστε να μην έχουμε καμία ενημέρωση για το τι συμβαίνει και σε ποια φάση βρισκόμαστε». 

Αναφορικά για την περίοδο προσαρμογής των 90 ημερών που θα δοθεί στα κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι στις αρμοδιότητες της Digea είναι να μεταδίδει σήμα νόμιμων καναλιών. «Όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να έχει σήμα», πρόσθεσε. 

Ακόμη έκανε λόγο για αποκατάσταση της νομιμότητας στο τηλεοπτικό τοπίο με όρους διαφανείς και πρόσθεσε ότι οι εποχές του μαύρου έχουν παρέλθει στην Ελλάδα. 

Τέλος, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η συζήτηση για τις θεματικές και περιφερειακές άδειες και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ό,τι έχει ακουστεί μέχρι στιγμής. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή