Κ. Χρυσόγονος: Δεν γίνεται να μένει απροστάτευτο το τηλεοπτικό πεδίο από το οργανωμένο έγκλημα

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 18:09
UPD:18:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «χρειάζεται συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου για το καθεστώς ιδιοκτησίας και διοίκησης των σταθμών «με δύο κωλύματα, ένα προσωρινό και ένα οριστικό» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Δεν είναι δυνατόν να μένει απροστάτευτο το τηλεοπτικό πεδίο απέναντι σε προσπάθειες διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας την Τρίτη στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 984». 

Ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «χρειάζεται συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου για το καθεστώς ιδιοκτησίας και διοίκησης των σταθμών «με δύο κωλύματα, ένα προσωρινό και ένα οριστικό».

Όπως εξήγησε, το προσωρινό κώλυμα θα αφορά εκείνους στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκεκριμένα αδικήματα, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ή διεύθυνσή της ή πολύ μεγάλα οικονομικά αδικήματα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν φωτογραφίζει κανέναν.

«Δεν με ενδιαφέρει ποια είναι τα συγκεκριμένα πρόσωπα σήμερα. Αυτά είναι τα πρόσωπα σήμερα, κάποια άλλα μπορεί να είναι αύριο. Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα προσωρινό κώλυμα, σύμφωνα με το οποίο αυτός, κατά του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη -εάν έχει την ιδιότητα του μέλους δ.σ. ή διευθύνοντος συμβούλου ή προέδρου-, θα πρέπει να απέχει από την άσκηση των καθηκόντων αυτών, μέχρι να διευκρινιστεί το θέμα με αθώωση ή καταδίκη», συνέχισε ο κ. Χρυσόγονος.

Σε ό,τι αφορά το οριστικό κώλυμα, όπως εξήγησε, αφορά όσους καταδικαστούν αμετάκλητα. «Εάν καταδικαστείς αμετάκλητα, μετά όχι μόνο εκπίπτεις από τις ιδιότητες αυτές, αλλά πρέπει να πουλήσεις τις μετοχές σου -εάν έχεις-, διότι δεν είναι δυνατόν να μείνει απροστάτευτο το τηλεοπτικό πεδίο και ο δημόσιος βίος της χώρας, απέναντι σε τυχόν προσπάθειες διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος στον χώρο αυτό», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα δορυφορικά πιάτα, εκτίμησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει περιορισμός. «Το ζήτημα είναι ο αριθμός των αδειών στις “ελεύθερες” συχνότητες», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Γεωργίου σημείωσε πως «κανείς δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στα έργα της ποινικής δικαιοσύνης. Εδώ υπάρχει μια ποινική υπόθεση κατά του κ. Γεωργίου, την οποία πρέπει να κρίνουν τα ποινικά δικαστήρια και οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, χωρίς να παρεμβαίνει στο ποινικό σκέλος της υποθέσεως κανείς».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή