ΕΝΦΙΑ 1.028.000 ευρώ στο Άσυλο Ανιάτων

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 13:17
UPD:13:20
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Το Άσυλο Ανιάτων, κατά την πρόεδρο του δ.σ. του Ιωάννα Ηλιάδη, διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, που προέρχεται από δωρεές ιδιωτών.

A- A A+

ΕΝΦΙΑ ύψους 1.028.000,05 ευρώ καλείται να πληρώσει φέτος το Άσυλο Ανιάτων, σημειώνει ότι διανύει περίοδο μεγάλης οικονομικής στενότητας και ζητεί να του επιτραπεί να συνεχίσει να βοηθά τους χρονίως πάσχοντες.

Το Άσυλο Ανιάτων, κατά την πρόεδρο του δ.σ. του Ιωάννα Ηλιάδη, διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, που προέρχεται από δωρεές ιδιωτών.

Τα έσοδά του από μισθώματα το 2015 ήταν 2.170.000 ευρώ και η συνολική φορολογική υποχρέωση (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος κλπ, Οικονομικού Έτους 2014) ήταν 1.825.000 ευρώ, δηλαδή το 84% των εσόδων του αποδόθηκε στο Δημόσιο!

Όπως αναφέρει η κ. Ηλιάδη, τα υπόλοιπα διατέθηκαν για κάλυψη υποχρεώσεων λειτουργίας και ότι απέμεινε δόθηκε για την εκπλήρωση του καταστατικού σκοπού του (στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων το οποίο φιλοξενεί τους 180 περιθαλπόμενους).

«Ουσιαστικά, δηλαδή», συμπληρώνει, «το δημόσιο στερεί από τους  ασθενείς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που έχουν διατεθεί από δωρεές για την περίθαλψή τους».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο σύνολο των 887 συνολικών ακινήτων του Ασύλου Ανιάτων ο περυσινός ΕΝΦΙΑ ανερχόταν στα 908.839,73 ευρώ και ο φετινός στα 1.028.000,05 ευρώ παρά το ότι δεν έχει αυξηθεί η περιουσία του. Από τα 887 αυτά ακίνητα, τα 396 παραμένουν ανοίκιαστα και δεν αποφέρουν το παραμικρό έσοδο στο Άσυλο. 

Η πρόεδρος του δ.σ. εξηγεί ότι το ίδρυμα αναλαμβάνει την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη σίτιση και την ειδική περιποίηση των φιλοξενούμενών του, καλύπτοντας το μεγάλο αντίστοιχο κρατικό κενό που υπάρχει στο χώρο της δημόσιας περίθαλψης.

«Ζητάμε να αντιμετωπιστούμε ακριβώς σαν αυτό που είμαστε: ένα ιστορικό φιλανθρωπικό σωματείο το οποίο έχει φροντίσει με τις δικές του δυνάμεις χιλιάδες συνανθρώπων μας μέχρι σήμερα και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη», καταλήγει.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή