Συνεχίζεται η μαραθώνια δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 09:03
UPD:11:46
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Συνεχίζεται η μαραθώνια δημοπρασία των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα.

Η διαδικασία έχει συμπληρώσει 26 ώρες, με τους εκπροσώπους των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις άδειες να βρίσκονται «κλειδωμένοι» από χθες το πρωί στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους στη ΓΓΕΕ, ενώ τους έχουν αφαιρεθεί προσωπικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα για να μην υπάρξει ο κίνδυνος διαρροών.

Νωρίτερα, δικαστικός επιμελητής θυροκόλλησε ασφαλιστικά μέτρα εκ μέρους του STAR και του ALPHA, ενώ αντίστοιχοι φάκελοι αναμένεται να θηροκολληθούν εκ μέρους και άλλων τηλεοπτικών σταθμών, που συμμετέχουν στη διαδικασία.

EUROKINISSI

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τα αποτελέσματα της δημοπρασίας ίσως ανακοινωθούν απόψε ή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Αμετακίνητοι παραμένουν από νωρίς το πρωί, στις θέσεις τους έξω από τη Γραμματεία, και οι δημοσιογράφοι, αναμένοντας «λευκό καπνό» από τη δημοπρασία. Και σήμερα το κτήριο περιφρουρείται από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ μία κλούβα αποτρέπει τη θέση και στάθμευση έξω από τα γκαράζ της ΓΓΕΕ.

Ν. Παππάς: Ο διαγωνισμός διασφαλίζει ότι θα μεγιστοποιηθεί το τίμημα για το Δημόσιο

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι ο διαγωνισμός σχεδιάστηκε με αυτόν τον τρόπο «για να αποτραπεί η ροή πληροφοριών μεταξύ των διαγωνιζομένων» και «να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου». «Ο διαγωνισμός, κατ' εφαρμογή του Συντάγματος, διασφαλίζει ακριβώς ότι θα μεγιστοποιηθεί το τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο και ότι θα είναι καθαροί οι όροι», σημείωσε.

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι η στάση της Ν.Δ. απέναντι στον διαγωνισμό συνιστά προσβολή στη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη και πρόσθεσε ότι η αξωματική αντιπολίτευση οφείλει να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας. «Ο διαγωνισμός αυτός είναι ο διαγωνισμός, ο οποίος για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα απονείμει νόμιμες άδειες και η ταύτιση της Ν.Δ. με ορισμένα πάρα πολύ συγκεκριμένα και ιδιαίτερα συμφέροντα είναι, νομίζω, ένα πάρα πολύ αρνητικό γεγονός», επισήμανε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή