«Τρέχει» τα προαπαιτούμενα η κυβέρνηση

Τα «αγκάθια» της πρώτης αξιολόγησης και η προετοιμασία για τη ΔΕΘ
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 11:57
UPD:12:01
Nikos Libertas/Nikos Libertas
A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Με την έναρξη σήμερα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες να απασχολεί, όπως είναι φυσικό, την επικαιρότητα, το Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο «τρέχουν» τα προαπαιτούμενα-ουρές της πρώτης αξιολόγησης με στόχο αυτή να κλείσει εντός του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει το Μαξίμου οι δυσκολίες εντοπίζονται:

- Στα ειδικά μισθολόγια, για τα οποία πρέπει να βρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να μην «παγώσουν» για τα επόμενα δύο χρόνια.

- Στην τοποθέτηση νέων διοικητικών συμβουλίων στις τράπεζες και στο ΤΧΣ, θέμα για το οποίο η καθυστέρηση δεν οφείλεται μόνο στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις Βρυξέλλες.

- Στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τη μεταρρύθμιση της αγοράς φυσικού αερίου και την πώληση του 20% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή. 

- Στη συγκρότηση του εποπτικού συμβουλίου του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, το οποίο με τη σειρά του θα επιλέξει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.

Ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι είπε στον Πιερ Μοσκοβισί, στη χθεσινή τους συνάντηση, ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις (μίλησε αρχικά για λίγες ημέρες και μετά για ένα ή δύο 24ωρα).

Σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού, το «κόκκινο τηλέφωνο» Αθήνας - Βρυξελλών θα βοηθήσει ώστε να επιλύονται άμεσα θέματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, κυρίως με τα τεχνικά κλιμάκια, η ημέρα έλευσης των οποίων στη θα αποφασισθεί σήμερα στο Euro Working Group.

Στα χέρια του Πρωθυπουργού βρίσκονται από χθες και οι εισηγήσεις-σημειώματα των υπουργών εν όψει της ΔΕΘ. Η προετοιμασία για τη ΔΕΘ, η οποία περιλαμβάνει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και υπουργικές συσκέψεις υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, συνεχίζεται με βασικό στόχο ο κ. Τσίπρας στην καθιερωμένη ομιλία να προχωρήσει σε μια συνολική αποτίμηση του κυβερνητικού έργου και να περιγράψει λεπτομερώς τους στόχους και τις κινήσεις για το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή