Αύξηση των πωλήσεων στα «μπουρκίνι» παρά την απαγόρευση στη Γαλλία

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 12:55
UPD:12:56
EURONEWS
A- A A+

Κατακόρυφη αύξηση σημειώνουν τις τελευταίες εβδομάδες οι παραγγελίες για τα μαγιό τύπου «μπουρκίνι», παρά την απαγόρευση που έχει επιβληθεί σε πόλεις της Γαλλίας.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή εταιρεία Ahiida, που δημιούργησε τα μπουρκίνι, ο «θόρυβος» γύρω από τα ιδιαίτερα αυτά γυναικεία μαγιό, τα οποία καλύπτουν ολόκληρο το σώμα εκτός από το πρόσωπο, μάλλον ώθησε το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο δήμος της Νίκαιας στη Γαλλία, πόλης όπου τον Ιούλιο σημειώθηκε πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση, ανακοίνωσε ότι απαγορεύει με τη σειρά του το μπουρκίνι, μέτρο που έχει διχάσει τη Γαλλία και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των Καννών, που απαγόρευσαν το μπουρκίνι στις 28 Ιουλίου, πολλές κοινότητες στη νοτιοανατολική αλλά και στη βόρεια Γαλλία, έλαβαν παρόμοια μέτρα, «εξορίζοντας» από τις παραλίες το μπουρκίνι, ένα είδος μαγιό που επιλέγουν οι μουσουλμάνες.

Η σχεδιάστρια του επίμαχου μαγιό, Αχέντα Ζανέτι, υπερασπίζεται το δημιούργημά της, θεωρώντας ότι δίνει στις γυναίκες το δικαίωμα της επιλογής. Όπως δηλώνει η ίδια, σύμφωνα με το Euronews, «όσο και να το απαγορεύουν, οι γυναίκες δε θα σταματήσουν να το φορούν».

Συμπληρώνει επίσης ότι «είμαστε γυναίκες, ξέρουμε τι είναι καλύτερο για εμάς», ενώ υποστηρίζει ότι μπουρκίνι φορούν και αρκετές γυναίκες που δεν είναι μουσουλμάνες, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος του δέρματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή