Πίσω από τον καμβά και πέρα από το προφανές

Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 10:20

Έλενα Παπαδημητρίου.

A- A A+

Έργα με κοινό θέμα την αναπαράσταση της ανθρώπινης μορφής συνθέτουν την ομαδική έκθεση με τίτλο «Beyond the Frame», που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 24 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στη γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, η οποία ολοκληρώνει το εικαστικό της πρόγραμμα για αυτό το καλοκαίρι.

Η Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, ο Σάββας Γεωργιάδης, ο Γιάννης Μπεκιάρης, ο Παναγιώτης Μπελντέκος, η Έλενα Παπαδημητρίου και ο Δήμος Τσορμπατζόγλου είναι οι έξι καλλιτέχνες που καταθέτουν την προσωπική τους εικαστική ταυτότητα, σε αυτήν την έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Γιάννης Μπεκιάρης.

Σε αναζήτηση της αποκάλυψης της δεύτερης ματιάς

Η έκθεση «Beyond the Frame» επιχειρεί να παρουσιάσει σύγχρονες εκδοχές του παραδοσιακού θέματος του πορτραίτου και της φιγούρας, μέσα από έργα ζωγραφικής, μικτών τεχνικών και κολάζ, προσεγγίζοντας το πιο διαχρονικό θέμα στην Ιστορία της Τέχνης, με κεντρικό πρωταγωνιστή, άλλοτε το πρόσωπο και, άλλοτε, το σώμα.

Παναγιώτης Μπελντέκος.

Πρόσωπα ρεαλιστικά αποδιδόμενα που ξεπροβάλλουν μέσα από αποδομημένα περιβάλλοντα ή κινούνται σε έναν ουδέτερο χωρόχρονο που εντείνει τη δυναμική τους, βλέμματα ηχηρά που προσκαλούν τον θεατή σε μια άμεση νοητή συνομιλία και άλλα, στραμμένα προς τα μέσα, που αποστασιοποιούνται σε έναν εσωτερικό μονόλογο, παρουσίες που προδίδουν τον αισθησιασμό τους και σώματα που, κομμάτι κομμάτι, αποκαλύπτουν τη γύμνια τους υπό το βλέμμα του θεατή είναι μερικές από τις εικόνες, που συνθέτουν την έκθεση.

Παναγιώτης Μπελντέκος.

Αφηγήσεις και εκμυστηρεύσεις που πραγματοποιούνται, αν κανείς αναζητήσει στο κάδρο την αποκάλυψη της δεύτερης ματιάς, αυτού που κρύβεται πίσω από τον καμβά και πέρα από το προφανές.

Πληροφορίες

Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου: Δήλου 12, Χώρα Μυκόνου - Μύκονος, τηλ.: 22890 28560  και 6944 687296.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς