«Iron Knight»: Νέα παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας στα φορτηγά επιδιώκει η Volvo

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016 14:49
UPD:14:49
Youtube/Volvo Trucks

Πολλά είναι τα κοινά χαρακτηριστικά με το Volvo FH, ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, η μηχανή έχει πάει στα όριά της για να παρέχει τη μέγιστη δυνατή ισχύ.

A- A A+

«Ιron Knight» (Σιδερένιος Ιππότης) ονομάζεται το νέο «καμάρι» της Volvo Trucks, αποτέλεσμα μιας μοναδικής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, συνεργασίας μεταξύ τεχνικών, μηχανικών και σχεδιαστών.

Με την εξαίρεση του κινητήρα και των ταχυτήτων, το φορτηγό είναι εντελώς custom κατασκευασμένο, με ιπποδύναμη 2.400 αλόγων, που θα του επιτρέψουν να προσπαθήσει να επιτύχει νέα παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας στις 24 Αυγούστου- μια προσπάθεια που θα προβληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλά είναι τα κοινά χαρακτηριστικά με το Volvo FH, ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, η μηχανή έχει πάει στα όριά της για να παρέχει τη μέγιστη δυνατή ισχύ. Ειδικότερα, πρόκειται για μια μονάδα D13 με υδρόψυκτο interlooler και τέσσερα turbochargers, που παράγουν ιπποδύναμη 2.400 αλόγων και 6.000 Nm ροπής. Η κλίμακα των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων έχει μειωθεί και το λογισμικό έχει επαναπρογραμματιστεί, έτσι ώστε ο κινητήρας να επικοινωνεί όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται με τις ταχύτητες. Η καμπίνα είναι φτιαγμένη από φάιμπεργκλας και είναι σχεδιασμένη να μειώνει την αντίσταση του αέρα στο ελάχιστο δυνατόν.

YOUTUBE/VOLVO TRUCKS

Στο τιμόνι για την απόπειρα στις 24 Αυγούστου θα βρίσκεται ο Μπόιζε Όβερμπρινκ, και το «Iron Knight» θα «αγωνιστεί» για να επιτύχει παγκόσμιο ρεκόρ σε δύο κατηγορίες, τα 500 και τα 1.000 μέτρα από κατάσταση ακινησίας.

Προτεινόμενα για εσάς