«Άνοιγμα» της Uber στα αυτόνομα οχήματα

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016 00:33
UPD:00:33
REUTERS/© Kai Pfaffenbach / Reuters

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το λανσάρισμα θα γίνει στο Πίτσμπεργκ της Πενσιλβάνια, καθώς και ότι συνεργάζεται με τη Volvo.

A- A A+

Η «ride sharing» εταιρεία Uber θα επιτρέψει, για πρώτη φορά, σε χρήστες να καλούν αυτόνομα οχήματα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το λανσάρισμα θα γίνει στο Πίτσμπεργκ της Πενσιλβάνια, καθώς και ότι συνεργάζεται με τη Volvo.

Στην αρχή τα οχήματα θα επιβλέπονται από έναν οδηγό, που θα μπορεί να πάρει τον έλεγχο, εάν χρειαστεί, και έναν παρατηρητή, μετέδωσε το Bloomberg. Σημειώνεται πως η Uber είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά αυτά της τα σχέδια πριν από δύο χρόνια.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα οδηγούν οχήματα που συνδέονται με την εφαρμογή της, αλλά δεν αποτελούν άμεσα εργαζόμενους της εταιρείας, εκπρόσωπος της οποίας είπε στο BBC πως «αργότερα μέσα στον μήνα, η Uber θα επιτρέψει πελάτες στο κέντρο του Πίτσμπεργκ να καλούν αυτόνομα αυτοκίνητα από τα τηλέφωνά τους, περνώντας ένα σημαντικό ορόσημο που καμία αυτοκινητοβιομηχανία ή εταιρεία τεχνολογίας δεν έχει πετύχει ακόμα. Στο Πίτσμπεργκ, οι πελάτες θα ζητούν αυτοκίνητα με τον κανονικό τρόπο, μέσω της εφαρμογής της Uber, και θα αντιστοιχούνται με ένα αυτόνομο όχημα στην τύχη. Οι διαδρομές θα είναι δωρεάν προς το παρόν, αντί για την καθιερωμένη τιμή των 1,30 δολαρίων ανά μίλι».

Όπως πρόσθεσε, η Volvo είχε ήδη στείλει έναν μικρό αριθμό εξοπλισμένων με αισθητήρες XC90 (σπορ SUV) στην Uber, που θα χρησιμοποιούνταν στις αρχικές δοκιμές. Η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να έχει παραδώσει 100 τέτοια οχήματα στην Uber μέχρι το τέλος του έτους. Προηγουμένως, η Uber είχε χρησιμοποιήσει τροποποιημένα Ford Fusion για να δοκιμάζει τη σχετική της τεχνολογία.

Προτεινόμενα για εσάς