ΡΙΟ 2016: Το CAS δικαίωσε την Κλίσινα

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016 15:57
UPD:16:11
EPA/ROBERT GHEMENT

Η Κλίσινα (φωτογραφία αρχείου), που διαμένει μόνιμα στις ΗΠΑ όπου και προπονείται, εξετάστηκε κατά προτεραιότητα από το αθλητικό δικαστήριο, αφού τα προκριματικά του μήκους θα γίνουν αύριο.

A- A A+

Η Ντάρια Κλίσινα θα είναι παρούσα στους αυριανούς προκριματικούς του μήκους, μετά τη δικαίωσή της από Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS) που έκανε δεκτή την προσφυγή κατά του αποκλεισμού της από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου (IAAF).

Η IAAF είχε αποκλείσει τη Ρωσίδα πρωταθλήτρια από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, παρά το ότι πληρούσε τα κριτήρια που είχαν τεθεί για τους Ρώσους αθλητές και είχε δεχθεί να αγωνιστεί με τη σημαία της ΔΟΕ.

Η Κλίσινα θεωρούσε ότι θα συμμετείχε στη διοργάνωση, όμως τελικά η IAAF αποφάσισε να μην της το επιτρέψει, επειδή το όνομά της υπήρχε στη λίστα των εμπλεκομένων Ρώσων αθλητών (έκθεση ΜακΛάρεν) με το συστηματικό ντόπινγκ στη χώρα.

EURONEWS

Η Κλίσινα, που διαμένει μόνιμα στις ΗΠΑ όπου και προπονείται, εξετάστηκε κατά προτεραιότητα από το αθλητικό δικαστήριο, αφού τα προκριματικά του μήκους θα γίνουν αύριο.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις