ΡΙΟ 2016: Στη μάχη για το μετάλλιο ο Πετρούνιας

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016 10:00
UPD:16:18
EPA/PETER KLAUNZER

Ο Πετρούνιας τον είχε νικήσει, πάντως, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ επίσης καλοί αθλητές είναι ο δεύτερος Κινέζος Χάο Γιού, αλλά και ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η καρδιά του ελληνικού αθλητισμού χτυπά δυνατά απόψε στο Ρίο ντε Τζανέιρο και οι ευχές όλων συνοδεύουν τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος στις 20:00 ρίχνεται στη «μάχη» του τελικού των οργάνων της ενόργανης γυμναστικής.

Το τελευταίο «γαλανόλευκο» μετάλλιο στη γυμναστική χρονολογείται πριν από 12 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2004, όταν ο Ταμπάκος είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους. Στο ίδιο αγώνισμα, ο 26χρονος πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου, θα προσπαθήσει να βάλει τελεία στην «ξηρασία».

Αν το καταφέρει θα έχει ισοφαρίσει άλλο ένα μεγάλο επίτευγμα του Διονύση Ταμπάκου, ο οποίος το 2004 στην Αθήνα έγινε ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία των κρίκων που κατάκτησε συνεχή χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες! 

Στην προσπάθεια για την κορυφή ο πρωταθλητής από τη Μάνη αναμένεται να έχει έντονο συναγωνισμό από τον Κινέζο Γιανγκ Λιού, που πέρασε ως πρώτος στον τελικό και τον Βραζιλιάνο Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Αρτούρ Ζανέτι, ο οποίος αγωνίζεται «εντός έδρας».

Ο Πετρούνιας τον είχε νικήσει, πάντως, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ επίσης καλοί αθλητές είναι ο δεύτερος Κινέζος Χάο Γιού, αλλά και ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν. Στον τελικό θα αγωνιστούν και δύο αθλητές που δεν κατάφεραν να μπουν στην οκτάδα.

Ο Ουκρανός Ίγκορ Ραντιβίλοφ ήταν 9ος και ο Γάλλος Ντάνι Πινέιρο Ροντρίγκες 10ος, αλλά θα πάρουν, αντίστοιχα, τη θέση του Γάλλου Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (συντριπτικό κάταγμα κνήμης) και του Ολλανδού Γιούρι Φαν Χέλντερ, ο οποίος αποβλήθηκε από την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας του για ανάρμοστη συμπεριφορά (μέθη).

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις