Καταδικάζει το Παρίσι την κατεδάφιση κτηρίων που είχαν ανεγερθεί με γαλλική χρηματοδότηση στη Δυτική Όχθη

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 23:36
UPD:23:49
REUTERS/MUSSA ISSA QAWASMA

Παλαιστίνιος Βεδουίνος προσεύχεται κοντά στην κατοικία του, η οποία κατεδαφίστηκε από Ισραηλινές μπουλντόζες, κοντά στον εβραϊκό οικισμό Καρμέλ.

A- A A+

Την κατεδάφιση από τον στρατό του Ισραήλ κτηρίων, τα οποία είχαν ανεγερθεί με γαλλική χρηματοδότηση σε χωριό της Δυτικής Όχθης, καταδίκασε την Πέμπτη το Παρίσι. Η γαλλική διπλωματία έκανε λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Η κατεδάφιση αγροτικών εγκαταστάσεων στο χωριό Νάμπι Σαμουέλ την περασμένη εβδομάδα σηματοδότησε την τρίτη φορά φέτος που καταστρέφονται ή κατάσχονται από τον ισραηλινό στρατό κτήρια η ανέγερση των οποίων είχε γίνει με γαλλική ανθρωπιστική βοήθεια. Ανάμεσά τους, τον Φεβρουάριο, ήταν κι ένα σχολείο.

«Καλούμε τις ισραηλινές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις, οι οποίες αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο», τόνισε εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το όργανο συντονισμού των κυβερνητικών δραστηριοτήτων στα κατεχόμενα εδάφη, μια υπηρεσία των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων που χειρίζεται ζητήματα που αφορούν τους παλαιστίνιους αμάχους, ανέφερε ότι οι εντολές κατεδάφισης εκδόθηκαν διότι τα κτήρια αυτά είχαν ανεγερθεί χωρίς την άδεια των ισραηλινών αρχών, ενώ πρόσθεσε ότι οι ιδιοκτήτες των κτηρίων προσκλήθηκαν για να λάβουν άδεια αλλά δεν εμφανίστηκαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή