Στην Ελλάδα η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 14:04
UPD:14:31
INTIME NEWS/INTIMEnews

Η 20χρονη πρωταθλήτρια, που εκτός της πρώτης θέσης στο πιστόλι από 25 μέτρα ήταν «χάλκινη» και στα 10 μέτρα, αφίχθη με καθυστέρηση από την ιταλική πρωτεύουσα, λόγω του ελέγχου που έγινε στα όπλα της στο αεροδρόμιο Fiumicino της ιταλικής πρωτεύουσας. 

A- A A+

Με τις προσήκουσες τιμές υποδέχθηκε η Ελλάδα σήμερα το μεσημέρι τη χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, που αφίχθη από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πριν από λίγη ώρα, μέσω Ρώμης.

Η 20χρονη πρωταθλήτρια, η οποία εκτός της πρώτης θέσης στο πιστόλι από 25 μέτρα ήταν «χάλκινη» και στα 10 μέτρα, στο ίδιο όπλο, έφτασε με καθυστέρηση από την ιταλική πρωτεύουσα, λόγω του ελέγχου που έγινε στα όπλα της στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης. 

Η Κορακάκη περπάτησε στο κόκκινο χαλί που είχε στηθεί στην πίστα του αεροδρομίου, ενώ την υποδέχθηκε στρατιωτικό άγημα και ελάχιστα αργότερα γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο που την ανέμενε, την οικογένειά της αλλά και τους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν εκεί για να καλύψουν την άφιξή της.

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Θα μου πάρει λίγο καιρό. Ήταν όνειρο για μένα πριν καν γίνω αθλήτρια, γιατί θαύμαζα τους αθλητές και τους πρωταθλητές. Τους θαυμάζω όλους, ανεξάρτητα από αποτελέσματα. Δούλεψα πολύ σκληρά και ήρθαν αυτά τα δύο μετάλλια. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη. Ήθελα ένα μετάλλιο, αλλά το όνειρό μου εκπληρώθηκε εις διπλούν. Ευελπιστούσα να είμαι στον τελικό και στα δύο αγωνίσματα, αλλά διαχειρίστηκα σωστά τα συναισθήματά μου και πήρα τα δύο μετάλλια» ήταν οι πρώτες δηλώσεις της στον Τύπο. 

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι η πρώτη Ελληνίδα με δύο μετάλλια σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά ελπίζω να μην είναι τελευταία. Θέλω να δώσω κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τον ελληνικό αθλητισμό και όσοι ήδη ασχολούνται να πάνε ακόμη πιο ψηλά. Θέλω να γίνει πιο γνωστή η σκοποβολή, γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αθλητών όλο μειωνόταν» συνέχισε. 

Και κατέληξε: «Αυτά τα μετάλλια δεν αναιρούν τίποτα. Ακόμη κι αν δεν πετύχαινα, θα τα ανέφερα όλα λεπτομερώς. Όσο για το ποιους θέλει να ευχαριστήσει; «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, όσους με στηρίζουν πριν γίνει όλο αυτό και όσους θα με στηρίζουν αφού τελειώσει όλο αυτό»

INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο πατέρας της Άννας και προπονητής της, Τάσος Κορακάκης κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ο πατέρας της Άννας και ταυτόχρονα προπονητής της, Τάσος Κορακάκης, υπογράμμισε ότι «υπήρχαν δυσκολίες με τις προπονήσεις, εντάσεις μεγάλες, αλλά πρώτα είναι η σχέση πατέρα/προπονητή. Υπήρχε μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα και σκληρές προπονήσεις. Δεν μπορούσαμε να καθίσουμε κι άλλο χρόνο εκεί για να γυρίσουμε με την υπόλοιπη αποστολή, γιατί θέλαμε να ξεκουραστούμε»

Τη «χρυσή» πρωταθλήτρια υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Είναι από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου. Έρχεται η ελπίδα από την προσπάθεια ενός παιδιού, που κάτω από δύσκολες συνθήκες, με όπλο την επιμονή και τη θέληση έκανε το όνειρο πράξη» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

INTIME NEWS/INTIMENEWS
«Είναι ένα παράδειγμα για όλους: να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες και επιστρατεύοντας ο καθένας τα αποθέματα που έχει μέσα του, μπορούμε να κερδίσουμε τη συνολική και την προσωπική προσπάθεια. Η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων. Η πολιτεία θα κάνει όσα δεν έκανε μέχρι σήμερα. Οφείλει να τα κάνει, να μη μένει σε λόγια, αλλά να τα κάνει πράξεις» συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις