Με όπλο την οικονομία επιδιώκει να κερδίσει έδαφος η Χίλαρι Κλίντον

Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 18:26
UPD:18:30
REUTERS/JASON MICZEK

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ θα παρουσιάσει το σχέδιό της για την περαιτέρω τόνωση της απασχόλησης και την σταθερή ανάπτυξη της μεγαλύτερης  οικονομίας του πλανήτη κατά την επίσκεψή της στο Ντιτρόιτ, την Πέμπτη.

A- A A+

Στην οικονομία θα δώσει έμφαση το προσεχές διάστημα η Χίλαρι Κλίντον, σε μία προσπάθεια να κερδίσει περαιτέρω έδαφος έναντι του αντιπάλου της, Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για ένα μέτωπο στο οποίο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει πείσει τους ψηφοφόρους. 

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ θα παρουσιάσει το σχέδιό της για την περαιτέρω τόνωση της απασχόλησης και την σταθερή ανάπτυξη της μεγαλύτερης  οικονομίας του πλανήτη κατά την επίσκεψή της στο Ντιτρόιτ, την Πέμπτη. Αυτό επισημαίνουν οι υπεύθυνοι της εκστρατείας της θα καθιστά φανερές τις μεγάλες διαφορές σε σχέση με την πολιτική, που επιδιώκει να χαράξει ο Τραμπ. 

Τη συγκεκριμένη πόλη θα επισκεφθεί αύριο και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος έχοντας επιδοθεί το τελευταίο διάστημα στη σκανδολολογία και ύστερα από εσωκομματικές συγκρούσεις, δεν αποκλείεται να επιλέξει και εκείνος την οικονομία, για να αλλάξει την ατζέντα. 

Σημειώνεται ότι μετά το Συνέδριο των Δημοκρατικών η Χίλαρι Κλίντον κατάφερε να αποκτήσει σαφές προβάδισμα έναντι του αντιπάλου της στις δημοσκοπήσεις, που πριν από λίγες εβδομάδες την έδειχναν να υπολείπεται με αρκετές μονάδες. 
Στην πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση του NBC και της Wall Street Journal η Κλίντον έχει προβάδισμα εννέα μονάδων έναντι του Τραμπ στην πρόθεση ψήφου.

Σε επιμέρους ερώτηση, ωστόσο, για το ποιόν θεωρούν ικανότερο να χειριστεί τα προβλήματα της οικονομίας, ο Τραμπ προηγείται με ποσοστό 46% έναντι 42% της αντιπάλου του. Και πάλι πρόκειται για βελτίωση της θέσης της Κλίντον, καθώς στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Ιουνίου ήταν δέκα μονάδες πίσω από τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο στην ερώτηση για την οικονομία. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή