Συνεχίζονται οι έρευνες για το αεροσκάφος της Malaysian Airlines που αγνοείται από το 2014

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016 13:17
UPD:13:18
REUTERS/POOL
A- A A+

Να αναφέρουν κάθε εύρημα που θεωρούν ότι μπορεί να σχετίζεται με το αεροσκάφος MH370 της Malaysian Airlines που αγνοείται από το 2014 καλεί τους πολίτες το Κέντρο Συντονισμού των ερευνών (JACC). 

Στην εβδομαδιαία ανακοίνωσή του, το JACC αναφέρει ότι, μετά την εξαφάνιση του MH370, πολλά ευρήματα έχουν παραδοθεί στις αρχές από τους πολίτες, τα οποία ενδεχομένως είναι πολύ σημαντικά, και αυτή η πρακτική θα πρέπει να συνεχιστεί.

Παράλληλα, το JACC εξηγεί τη διαδικασία εξέτασης ενός ευρήματος. Όταν υπάρχει αναφορά για ένα εύρημα, οι φωτογραφίες του εξετάζονται από τις μαλαισιανές αρχές, σε συνεργασία με ειδικούς από την αρμόδια αρχή ασφάλειας μεταφορών της Αυστραλίας (ATSB) και την Boeing, την εταιρία κατασκευής του αεροσκάφους.

Αυτή η αρχική εξέταση μπορεί να αποκλείσει σχετικά γρήγορα αντικείμενα και κομμάτια που δεν ανήκουν σε κάποιο αεροσκάφος. Εάν το εύρημα διαπιστωθεί ότι προέρχεται από αεροσκάφος, η Μαλαισία διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση της χώρας στην οποία βρέθηκε αυτό προκειμένου να διασφαλιστεί η φύλαξη του αντικειμένου για να ακολουθήσει στη συνέχεια μια πιο λεπτομερής εξέταση.  

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατασκευή και η σύνθεση των αντικειμένων καθώς το γεγονός ότι υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες ή σημάνσεις έχουν επιτρέψει στις αρχές να καταλήξουν με βεβαιότητα ότι τα ευρήματα συνδέονται με τον συγκεκριμένο τύπου αεροσκάφους ή ακόμα και με ένα Boeing 777 της Malaysia Airlines.

Αυτό με τη σειρά του επιτρέπει να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι το αντικείμενο είναι σχεδόν βέβαιο ότι προέρχεται από την πτήση MH370.

Σύμφωνα με το JACC, μέχρι στιγμής έχει ερευνηθεί μια θαλάσσια περιοχή έκτασης άνω των 110.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Σε συνάντησή τους στις 22 Ιουλίου, υπουργοί από τη Μαλαισία, την Αυστραλία και την Κίνα συμφώνησαν ότι εάν δεν εντοπιστεί το αεροσκάφος στην περιοχή που ερευνάται σήμερα και εάν δεν προκύψουν νέα αξιόπιστα στοιχεία, η έρευνα θα ανασταλεί μόλις ερευνηθούν τα 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που απομένουν.

Αυτό δεν σημαίνει τερματισμό της έρευνας, εξηγεί το JACC.

«Εάν προκύψουν νέες πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εντοπισμό του αεροσκάφους, θα εξεταστούν προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα», αναφέρει το Κέντρο Συντονισμού.

Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014 ενώ εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες, οι περισσότεροι των οποίων ήταν Κινέζοι.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Xinhua

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή