Μπενάκη: Πρωταρχικά γαλλικό πρόβλημα και όχι ευρωπαϊκό

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2005 19:03
A- A A+

«Δυσάρεστη εξέλιξη για την πορεία της Ευρωπαϊκής oλοκλήρωσης» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Βουλής το «όχι» των Γάλλων στο δημοψήφισμα για την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος.

Η κυρία Αννα Μπενάκη - Ψαρούδα που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία προσκεκλημένη του Ιάπωνα ομολόγου της Υοhei Kono, τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως «αν και πρόκειται για δυσάρεστη εξέλιξη από την άποψη της προόδου της Ευρωπαϊκής oλοκλήρωσης, οι υπόλοιπες χώρες θα προχωρήσουν ανεπηρέαστες. Πρόκειται πρωταρχικά για γαλλικό πρόβλημα και όχι ευρωπαϊκό».

Η κυρία Μπενάκη αναφερόμενη στις σχέσεις Ελλάδας - Ιαπωνίας, τόνισε πως έχουν αναζωογονηθεί και πως η επικοινωνία «μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο».

Ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Ιαπωνίας Yohei Kono αναφέρθηκε στη «μακρινή ιστορία της Ελλάδος», εκφράζοντας το θαυμασμό και την εκτίμησή του.

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Βουλής επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Keio και είχε συνομιλία με φοιτητές που σπουδάζουν Νέα Ελληνικά.

Αύριο, Τρίτη 31 Μαΐου, η πρόεδρος της Βουλής θα επισκεφθεί το παλάτι, όπου θα συναντηθεί με τον αυτοκράτορα Αkihito και αμέσως μετά με τον πρωθυπουργό Junihiro Koizumi, καθώς και με την πρόεδρο της Ανω Βουλής (Γερουσία) κυρία Chikage Oogi.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή