Μυθολογική «Αποκάλυψη» στην ονειρική Πάτμο

Έκθεση του Αλέκου Φασιανού, στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts
Τρίτη, 09 Αυγούστου 2016 09:25
A- A A+

Ικανοποιώντας την πάγια θέση του να φτάνει η τέχνη ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες παραμεθόριες περιοχές, ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτήν πρώτα οι κάτοικοι του τόπου και, στη συνέχεια, και οι επισκέπτες, ο διεθνώς καταξιωμένος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός παρουσιάζει στην Πάτμο τη νέα ατομική του έκθεση, με τίτλο «Αποκάλυψη».

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση του καλλιτέχνη στο νησί της Αποκάλυψης, η οποία - και με τον εύλογο τίτλο της - εκφράζει την επιθυμία του να τιμήσει την όμορφη Πάτμο. Η «Αποκάλυψη» εγκαινιάζεται, στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, στις 6 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, και θα διαρκέσει έως τις 20 Αυγούστου.

Για να δημιουργήσει την αισιοδοξία του αύριο

Οι μυθολογίες της καθημερινότητας μάς ταξιδεύουν στην ονειρική Πάτμο, μέσα από τα έργα του Αλέκου Φασιανού, ο οποίος ζωγραφίζει τον άνθρωπο, τη φύση και το περιβάλλον, εντάσσοντας στη δημιουργία του στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού. Ο κόσμος της Αρχαίας Ελλάδας και του ίδιου του καλλιτέχνη ενώνονται σε αυτήν του την έκθεση, αποκαλύπτοντας το ελληνικό φως, την απλότητα της έκφρασης, την καθαρότητα των γραμμών, του χρώματος, της κίνησης, την αυθεντικότητα, τελικά, της εικόνας.

UNKNOWN

Στα έργα, ενυπάρχουν η δύναμη του λόγου του Ελύτη, ο λυρισμός της μουσικής του Χατζιδάκι, η αμεσότητα της ερμηνείας του Δημήτρη Χορν. Ο ζωγράφος αντλεί από το παρελθόν, για να δημιουργήσει την αισιοδοξία τού αύριο. Η τέχνη του Αλέκου Φασιανού δεν απευθύνεται στους λίγους και στους ειδικούς, αλλά σε όλους.

Πολυβραβευμένος και μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Τέχνης

Γεννημένος στην Αθήνα, το 1935, ο Αλέκος Φασιανός αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 1960, μετακόμισε στο Παρίσι, για να σπουδάσει λιθογραφία στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι. Είναι μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Αθήνας και επίτιμο μέλος της Κρατικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρωσίας. Από το 2009, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Τέχνης. Το 1985, έγινε Ιππότης του Τάγματος των Τεχνών - βραβεύτηκε από τον υπουργό της Γαλλίας, Ζακ Λανγκ. Από το 2010, είναι ο διοικητής του Τάγματος των Τεχνών - βραβεύτηκε από τον υπουργό της Γαλλίας, Φρανσουά Μιτεράν. Το 2013, τιμήθηκε με το Προεδρικό Βραβείο της Γαλλικής Δημοκρατίας «Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής». Έργα του βρίσκονται σε μεγαλουπόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής.

Πληροφορίες

Kapopoulos Fine Arts: Κεντρική πλατεία, Χώρα - Πάτμος, τηλ.: 22470 31222 και 6958 473518. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: καθημερινά: 11.00 - 14.00 και 19.00 - 24.00.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς