Ενίσχυση δυνάμεων στο πύρινο μέτωπο στην Εύβοια - Στη μάχη και ο στρατός

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016 20:11
UPD:21:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τη Λίμνη στη Βόρεια Εύβοια.

A- A A+

Ενισχύθηκαν οι επίγειες επιχειρησιακές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο μέτωπο στην περιοχή Φαράκλας στην Εύβοια, ενώ στη μάχη με τις φλόγες συνδράμει και ο στρατός. Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Σακτούρια Ρεθύμνου όπου εκκενώθηκαν προληπτικά δύο οικισμοί.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Φαράκλα κατευθύνεται προς την κωμόπολη της Λίμνης. Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται «πάνω» στην θάλασσα και η Μονή Γαλατάκη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Φλόγες έχουν πλησιάσει ξενοδοχείο κοντά στην πόλη Λίμνη στη Βόρεια Εύβοια.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φαράκλα, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να φτάσει πολύ κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Στην πυρκαγιά στη Φαράκλα επιχειρούν: 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο, 30 άτομα στρατός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

Γιγάντιες χαρακτήρισε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, ο δήμαρχος της Λίμνης Ευβοίας Χρήστος Καλωβιώτης.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο κ. Καλυβιώτης τόνισε ότι μαζί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, σε επιφυλακή θα μείνουν όλη τη νύχτα και οι δυνάμεις του δήμου συμμετέχοντας στην προσπάθεια να περιορίσουν την πυρκαγιά. Σημείωσε ακόμη ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές και πως για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, το οποίο είχαν πλησιάσει οι φλόγες. Αντίθετα, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση δεν έχει εκκενωθεί η Μονή Γαλατάκη που επίσης βρίσκεται κοντά στην περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά.

Οι φλόγες στην περιοχή Σακτούρια Ρεθύμνου αποτεφρώνουν έκταση με χορτολιβαδική βλάστηση, ενώ μεγάλο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τον οικισμό του Αγίου Παύλου ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά, καθώς και προς τις Μέλαμπες.

Την μάχη με τις φλόγες, έχοντας να αντιμετωπίσουν τους ισχυρούς ανέμους, δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 20 οχήματα, 45 πυροσβέστες και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και οχτώ ΟΤΑ.

Οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης γίνονται χωρίς την βοήθεια πτητικών μέσων που δεν μπορούν να συνδράμουν λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης Γιάννη Μαραγκάκη, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Ρέθυμνο και Χανιά ενώ το έργο της πυρόσβεσης θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή