Ενίσχυση δυνάμεων στο πύρινο μέτωπο της Φαράκλας - Προς οικισμό η φωτιά στα Σακτούρια Ρεθύμνου

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016 18:57
UPD:20:04
NAFTEMPORIKI.GR

Καπνός από τη φωτιά στη Φαράκλα, όπως διακρίνεται από τα Πολιτικά Ευβοίας.

A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στην  περιοχή Φαράκλα Ευβοίας, όπου ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και στα Σακτούρια Ρεθύμνου όπου εκκενώθηκαν προληπτικά δύο οικισμοί. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Προσήλιο του δήμου Ανατολικής Μάνης. Νωρίτερα υπό μερικό έλεγχο είχε τεθεί και η πυρκαγιά στην περιοχή Ερυθρές Αττικής.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Φαράκλα κατευθύνεται προς την κωμόπολη της Λίμνης. Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται «πάνω» στην θάλασσα και η Μονή Γαλατάκη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φαράκλα, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να φτάσει πολύ κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές.

NAFTEMPORIKI.GR

Στην πυρκαγιά στη Φαράκλα επιχειρούν: 70 πυροσβέστες με 33 οχήματα,44 πεζοπόρο, 7 μηχανήματα, 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα, 5 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και δύο πεζετέλ. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

Οι φλόγες στην περιοχή Σακτούρια Ρεθύμνου αποτεφρώνουν έκταση με χορτολιβαδική βλάστηση, ενώ μεγάλο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τον οικισμό του Αγίου Παύλου ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά, καθώς και προς τις Μέλαμπες.

Την μάχη με τις φλόγες, έχοντας να αντιμετωπίσουν τους ισχυρούς ανέμους, δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 20 οχήματα, 45 πυροσβέστες και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και οχτώ ΟΤΑ.

Οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης γίνονται χωρίς την βοήθεια πτητικών μέσων που δεν μπορούν να συνδράμουν λόγω των ισχυρών ανέμων.

Naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή