ΗΠΑ: Τραμπ και Κλίντον θα ενημερωθούν για θέματα ασφάλειας από τις μυστικές υπηρεσίες

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 07:28
UPD:07:33
REUTERS/Scott Audette (L), Javier Galeano (R)
A- A A+

Αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών θα καλέσουν τους υποψήφιους προέδρους και αντιπροέδρους των ΗΠΑ προκειμένoυ να τους ενημερώσουν για άκρως απόρρητα θέματα παγκοσμίων κρίσεων και απειλών ασφαλείας.

Όπως ανέφεραν δύο αξιωματούχοι που έχουν γνώση της διαδικασίας, τώρα που και τα δύο κόμματα έχουν χρίσει επίσημα τους υποψηφίους τους - οι Ρεπουμπλικανοί τον Ντόναλντ Τραμπ με υποψήφιο αντιπρόεδρο τον κυβερνήτη Μάικ Πενς και οι Δημοκρατικοί την Χίλαρι Κλίντον με υποψήφιο αντιπρόεδρο τον γερουσιαστή Τιμ Κέιν - και οι τέσσερις υποψήφιοι θα λάβουν τις ίδιες πληροφορίες.

Από τους βοηθούς και συμβούλους των υποψηφίων, θα επιτραπεί η είσοδος μόνο σε όσους έχουν άδειες προσπέλασης ανώτατου επιπέδου. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, αμφιβολίες υπάρχουν για τον αν επιτρέπεται η συμμετοχή συμβούλων του Τραμπ που έχουν συνεργαστεί με επιχειρήσεις στην ανατολική Ευρώπη, καθώς και συνεργάτες της Κλίντον που εμπλέκονται στο θέμα του ιδιωτικού της διακομιστή μηνυμάτων.

Τις ενημερώσεις στους υποψηφίους επιβεβαίωσε χθες και ο επικεφαλής εθνικών πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ, ο οποίος είπε ότι «και οι δύο υποψήφιοι (για την προεδρία) θα ειδοποιηθούν». Παρά το γεγονός ότι οι ενημερώσεις θα περιέχουν απόρρητες πληροφορίες, ο Κλάπερ τις περιέγραψε ως «γενικής φύσης».

Στις ενημερώσεις δεν θα συμπεριληφθούν πληροφορίες για τις πηγές πληροφοριών και τις μεθόδους συλλογής τους ή για μυστικές αποστολές που βρίσκονται εν εξελίξει, είπαν οι δύο αξιωματούχοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή