Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με τον Αυτοκράτορα και τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας

Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 19:15
A- A A+

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ακιχίτο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκαν οι θερμότατες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας, ενώ ο Αυτοκράτορας συνεχάρη την Πρόεδρο της Βουλής για τους επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργάνωσε η χώρα μας. Η κυρία Μπενάκη - Ψαρούδα συναντήθηκε επίσης με τον αδελφό του Αυτοκράτορα, Πρίγκιπα Χιτάτσι, στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν της ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Ιαπωνία, κ. Κυριάκος Ροδουσάκης.

Προηγήθηκε επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Χουνιχίρο Κοϊζούμι στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

«Συναντήσαμε κλίμα ενθουσιασμού για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, η οποία συνεχάρη τον κ. Κοϊζούμι για τις επιτυχίες και τα μετάλλια που κέρδισε η ιαπωνική ομάδα. Επίσης συζητήθηκε η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε επίπεδο τουρισμού αλλά και σε ευρύτερο οικονομικό επίπεδο.

Η κ. Μπενάκη - Ψαρούδα συναντήθηκε επίσης με την πρόεδρο της Ανω Βουλής κ. Σικάγκε Οόγκι, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα στην Ιαπωνία που καταλαμβάνει αυτό το αξίωμα. Η κ. Οόγκι ευχαρίστησε την κυρία Μπενάκη - Ψαρούδα για την υποστήριξη που προσφέρει η χώρα μας στο να γίνει η Ιαπωνία μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Πρόεδρος της Βουλής παρότρυνε τους εκπροσώπους του ιαπωνικού κοινοβουλίου, που ήταν παρόντες στη συνάντηση, να προωθήσουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και την ανάπτυξη του τουρισμού. Η κυρία Οόγκι τόνισε πως μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ελλάδα έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ως μία χώρα ιδιαίτερα ασφαλής και το γεγονός αυτό θα οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Αύριο, 1η Ιουνίου 2005, η Πρόεδρος της Βουλής θα επισκεφθεί την έκθεση EXPO 2005 στο Aichi της Ιαπωνίας και στη συνέχεια τη Χιροσίμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή