Κυνηγώντας Pokemon στο… Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 17:20
UPD:17:21
RT
A- A A+

Η φρενίτιδα για το νέο παιχνίδι της Nintendo, Pokemon Go, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ακόμα και μέσα στο… Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Με την ενημέρωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών προς του δημοσιογράφους να βρίσκεται σε εξέλιξη, το τελευταίο που φανταζόταν ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, είναι πως στην αίθουσα Τύπου θα υπήρχαν Pokemon.

«Παίζεις Pokemon Go, σωστά;», ρώτησε ο κ. Κίρμπι, απευθυνόμενος σε έναν δημοσιογράφο ο οποίος είχε αφοσιωθεί στο παιχνίδι, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Ο δημοσιογράφος απάντησε ότι «απλά ρίχνει μια ματιά» με τον κ. Κίρμπι να τον ρωτά -αφού πρώτα συνέχισε την ενημέρωση των συντακτών-  αν έπιασε κάποιο Pokemon.

Ο σύντομος διάλογος σύμφωνα με το CNN συνεχίστηκε, με τον δημοσιογράφο να απαντά ότι δεν είναι καλό το σήμα στην αίθουσα και τον κ. Κίρμπι να του δηλώνει ότι λυπάται για αυτό.

Το παιχνίδι συνδυάζει τα Pokemon με τις δυνατότητες των μοντέρνων smartphones, βάζοντας τους παίκτες να κινούνται στον πραγματικό κόσμο για να αναζητήσουν, μέσα από τα κινητά τους, εικονικά «τερατάκια τσέπης», τα οποία εμφανίζονται στις οθόνες των συσκευών.

Σύμφωνα με ερευνητές, η «μανία» αυτή για το Pokemon Go ενδεχομένως να εξηγείται από τον συνδυασμό των νέων τεχνολογιών με τη… νοσταλγία για το παρελθόν, δεδομένου ότι τα ιαπωνικά «τέρατα τσέπης» εμφανίστηκαν ως βιντεοπαιχνίδι και ως κινούμενο σχέδιο πριν από περίπου 20 χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή