Τράκαρε με περιπολικό επειδή έπαιζε Pokemon Go

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 14:46
UPD:15:13
ODN
A- A A+

Στραμμένη στο νέο παιχνίδι της Nintendo, Pokemon Go, και όχι στον δρόμο, είχε την προσοχή του ένας νέος οδηγός στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να καταλήξει με το όχημά του πάνω σε ένα περιπολικό.

Στην προσπάθειά του να… πιάσει ένα Pokemon, ο νέος οδηγός δεν πρόσεξε ότι στην άκρη του δρόμου βρισκόταν σταθμευμένα αρκετά οχήματα, με πρώτο στη σειρά ένα περιπολικό.

Αφηρημένος καθώς ήταν, ο νεαρός χτύπησε το όχημα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα τοποθετημένη στη στολή ενός αστυνομικού.

Σύμφωνα με τις αρχές της Βαλτιμόρης, αυτό δεν ήταν το πρώτο σχετικό με το Pokemon Go περιστατικό για το οποίο κλήθηκαν να παρέμβουν, καθώς εντός της εβδομάδας σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις αφηρημένοι παίκτες του δημοφιλέστατου παιχνιδιού έπεσαν θύματα ληστείας.

Οι αρχές χτυπούν «καμπανάκι», ζητώντας από τους οδηγούς αλλά και τους πεζούς να είναι περισσότερο προσεκτικοί.

Το παιχνίδι συνδυάζει τα Pokemon με τις δυνατότητες των μοντέρνων smartphones, βάζοντας τους παίκτες να κινούνται στον πραγματικό κόσμο για να αναζητήσουν, μέσα από τα κινητά τους, εικονικά «τερατάκια τσέπης», τα οποία εμφανίζονται στις οθόνες των συσκευών.

Σύμφωνα με ερευνητές, η «μανία» αυτή για το Pokemon Go ενδεχομένως να εξηγείται από τον συνδυασμό των νέων τεχνολογιών με τη… νοσταλγία για το παρελθόν, δεδομένου ότι τα ιαπωνικά «τέρατα τσέπης» εμφανίστηκαν ως βιντεοπαιχνίδι και ως κινούμενο σχέδιο πριν από περίπου 20 χρόνια.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή