Τραμπ: Δριμεία κριτική στην Κλίντον και δέσμευση για «νόμο και τάξη»

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ αποδέχτηκε επίσημα το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 06:28
UPD:09:42
REUTERS/JONATHAN ERNST

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

A- A A+

Δριμεία κριτική στην υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια ομιλίας του με την οποία αποδέχθηκε επίσημα το χρίσμα του Ρεπουμπικανικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Στην ομιλία του, με την οποία κορυφώθηκαν οι τετραήμερες εργασίες της κεντρικής διάσκεψης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στο Κλίβελαντ, ο Τραμπ επέκρινε την Κλίντον για την υπόθεση διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, όταν η ίδια υπηρετούσε στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Της καταλόγισε επίσης ότι κατά τη θητείας της άφησε πίσω μια κληρονομιά «θανάτου, καταστροφής, τρομοκρατίας και αδυναμίας».

Ο Τραμπ ανέφερε ότι ο ίδιος θα είναι σκληρός με τους παράνομους μετανάστες, αλλά και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

AL JAZEERA ENGLISH

Η ομιλία του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών είχε διάρκεια πάνω από μία ώρα και έδωσε τον τόνο της προεκλογικής εκστρατείας του μέχρι τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Ενώ οι υποστηρικτές του Τραμπ φώναζαν «Κλείδωσέ την» (αναφερόμενοι στο ενδεχόμενο καταδίκης της Κλίντον για τη διαχείριση του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου, όταν υπηρετούσε στο αμερικανικό ΥΠΕΞ), ο υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο συμπλήρωσε με νόημα: «Ας τη νικήσουμε το Νοέμβριο».

Ο Τραμπ αναφέρθηκε τέλος στην ανάγκη αναθεώρησης του ΝΑΤΟ, ώστε να καλύψει τις σύγχρονες τρομοκρατικές απειλές, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ξανακάνει την Αμερική δυνατή και πάλι, υπερασπιζόμενος το νόμο και την τάξη.

Η Ιβάνκα Τραμπ έκλεψε την παράσταση από τον πατέρα της

Πολλοί είναι πάντως οι Ρεπουμπλικανοί που θεωρούν ότι η μεγαλύτερη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, έκλεψε χθες την παράσταση από τον πατέρα της, με την ομιλία της στη διάσκεψη του κόμματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη μηχανή αναζήτησης «Google» καταγράφηκαν περισσότερες αναζητήσεις για την Ιβάνκα Τραμπ, παρά για τον πατέρα της.

Η 34χρονη επιχειρηματίας και πρώην μοντέλο μίλησε για την επιθυμία του πατέρα της «να κάνει την Αμερική καλύτερη», να βελτιώσει τις παροχές για τα παιδιά και τις αμοιβές των γυναικών. Πολλοί Ρεπουμπλικανοί χαρακτήρισαν την εικόνα της ως «θετική» για το Λευκό Οίκο, ενώ αλλοι αναρωτήθηκαν γιατί (;) η ίδια δεν έβαλε υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Μία από τις καλύτερες ομιλίες, αν όχι η καλύτερη ομιλία στην αποψινή συνεδρίαση» σχολίασε ο Κρις Χέροντ, σύνεδρος από τη Γιούτα, που εργάστηκε στην καμπάνια του ανταγωνιστή του Τραμπ, Γερουσιαστή από το Τέξας, Τεντ Κρουζ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή