Το copy - paste της Μελάνια Τραμπ σε ομιλία της Μισέλ Ομπάμα

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 10:50
UPD:11:24
REUTERS/MIKE SEGAR

Mέλος της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δήλωσε ότι η ομοιότητα με την ομιλία τη Μισέλ Ομπάμα ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα λάθους των συντακτών της.

A- A A+

Αίσθηση προκάλεσε στο εθνικό συνέδριο των Ρεμπουμπλικανών η εντυπωσιακή Μελάνια Τραμπ, επίδοξη πρώτη κυρία των ΗΠΑ, καθώς φαίνεται πως επέλεξε να αντιγράψει τη νυν πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα. Η ομιλία που εκφώνησε η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ είχε πολλές ομοιότητες με την ομιλία της Μισέλ στο συνέδριο των Δημοκρατικών το 2008.

Ιδού ένα παράδειγμα:

Μελάνια Τραμπ 2016: «Οι γονείς μου μού μετέδωσαν αξίες, όπως ότι πρέπει να δουλέψεις σκληρά για αυτό που θες στη ζωή, ότι ο λόγος σου είναι συμβόλαιο και ότι πράττεις αυτό που λες και κρατάς την υπόσχεσή σου, ότι συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους με σεβασμό. Μου έμαθαν να δείχνω αυτές τις αξίες στην καθημερινότητα. Αυτό είναι το δίδαγμα που συνεχίζω να περνάω στον γιο μας».

«Και χρειάζεται να μεταλαμπαδεύουμε αυτά τα διδάγματα στις επόμενες γενιές που ακολουθούν, επειδή θέλουμε τα παιδιά μας σε αυτή τη χώρα να ξέρουν ότι το μόνο όριο σε αυτά που μπορούν να πετύχουν είναι η δύναμη των ονείρων τους και της θέλησής τους να δουλέψουν γι' αυτά». 

Μισέλ Ομπάμα 2008: «Ο Μπαράκ και εγώ ανατραφήκαμε με πολλές κοινές αξίες: ότι πρέπει να δουλέψεις σκληρά για αυτό που θέλεις στη ζωή, ότι ο λόγος σου είναι συμβόλαιο και ότι πρέπει να κάνεις αυτό που λες ότι θα κάνεις, ότι πρέπει να συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους με σεβασμό και αξιοπρέπεια».  

CNN

«Και ο Μπαράκ Ομπάμα και εγώ θέσαμε ως στόχο να οικοδομήσουμε τις ζωές μας με βάση αυτές τις αξίες και να τις περάσουμε στις επόμενες γενιές. Επειδή θέλουμε τα παιδιά μας και όλα τα παιδιά σε αυτή τη χώρα να ξέρουν ότι το μόνο όριο στο μέγεθος όσων μπορούν να πετύχουν είναι η δύναμη των ονείρων τους και η θέλησή τους να δουλέψουν γι' αυτά».

Πριν εκφωνήσει την ομιλία της η Μελάνια -σλοβενικής καταγωγής σχεδιάστρια κοσμημάτων και πρώην μοντέλο, δήλωσε στο NBC ότι την έγραψε η ίδια με μια μικρή βοήθεια. 

Mέλος της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δήλωσε ότι η ομοιότητα με την ομιλία τη Μισέλ Ομπάμα ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα λάθους των συντακτών της.

«Γράφοντας την ωραία ομιλία της, η ομάδα της Μελάνια κράτησε σημειώσεις από τις πηγές έμπνευσης της ζωής της και, σε ορισμένες περιπτώσεις, περιέλαβε αποσπάσματα που αντανακλούν τις ίδιες τις σκέψεις της».., αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή