Προειδοποιεί το Ισραήλ αν γίνουν επιθέσεις κατά την αποχώρηση των εποίκων

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2005 20:07
A- A A+

Η Κοντολίσα Ράις θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Η κα Ράις θα φθάσει στις 18 Ιουνίου στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με την ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής και την επομένη θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ όπου θα συναντηθεί με τους Ισραηλινούς ηγέτες.

Η επίσκεψη αυτή της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλουν οι ΗΠΑ για να συντονίσουν τις δύο πλευρές ενόψει της προγραμματισμένης ισραηλινής αποχώρησης από τη Λωρίδα της Γάζας στα μέσα Αυγούστου.

Ο ισραηλινός στρατός μπορεί να καταλάβει προσωρινά παλαιστινιακές περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας, σε περίπτωση που σημειωθούν επιθέσεις κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αποχώρησης των εποίκων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Σαούλ Μοφάζ στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας της Κνέσετ (Βουλή).

Η Αίγυπτος προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ ότι δεν πρέπει να ωθήσει τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, σε αντιπαράθεση με παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις, ζητώντας του χωρίς καθυστέρηση και με επιμονή να διαλύσει τις δομές των οργανώσεων αυτών.

«Το να απαιτηθεί από τον Αμπού Μάζεν (Μαχμούντ Αμπάς) να διαλύσει τις δομές των παλαιστινιακών οργανώσεων είναι ένα μη ρεαλιστικό αίτημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ισραήλ πρέπει να λαμβάνει υπόψη «ότι οι παλαιστινιακές οργανώσεις σε μεγάλο βαθμό έχουν αποδείξει σοβαρότητα σεβόμενες την κατάπαυση του πυρός».

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ ζήτησε σήμερα τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ μετά τη σαρωτική της νίκη στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή, στο νότιο Λίβανο.

Η συμμαχία των φιλοσυριακών σιιτικών κινημάτων Χεζμπολάχ-Αμαλ κέρδισε και τις 23 έδρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή